'Onderzoek naar Van den Ende'

AMSTERDAM - De rechter moet een diepgaand onderzoek instellen naar Joop van den Ende. Dat eist het Amsterdamse vastgoedbedrijf Trimp & Van Tartwijk. Van den Ende sloot in 2005 een partnerschap met het vastgoedbedrijf, Living City, voor het ontwikkelen van theatercomplexen, onder meer aan de Amsterdamse Zuidas.

Eerder dit jaar verbrak Van den Ende theatraal de banden met de partner, nadat justitie topman Hans van T. van Trimp & Van Tartwijk aanwees als de spil in de megavastgoedfraude rond het Philips Pensioenfonds. Volgens Justitie werden daarbij kantoren en woningen -vooral aan de Zuidas en in Buitenveldert- via een vastgoedcaroussel doorverkocht, waarbij het pensioenfonds voor tientallen miljarden euro's werd benadeeld.

Trimp & Van Tartwijk vindt dat er voor Van den Ende geen enkele reden was om de samenwerking op te zeggen. Van T. ontkent bij de fraude betrokken te zijn en is alleen verdachte. Volgens Van den Ende waren er al langer berichten dat er iets mis zat in de joint venture.

Trimp & Van Tartwijk stuurt nu aan op een juridische enquête waarbij alle betrokkenen worden gehoord. Waarschijnlijk zal de advocaat van Van den Ende aan dat verzoek meewerken, mits het onderzoek zich uitstrekt over een langere periode, ver voor de aanhouding van Van T.. Diens advocaat wil het onderzoek echter over een kortere periode.

Van T. noemt de zaak op zijn weblog 'een strijd van David tegen Goliath' en vindt het 'tijd voor actie tegen mensen die een loopje nemen met de wet'. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden