Onderzoek naar Odfjell gepresenteerd

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) presenteert dinsdag haar bevindingen van het onderzoek dat ze deed naar de veiligheid bij Odfjell in de Rotterdamse haven. Aanleiding vorig jaar voor het onderzoek waren incidenten bij het chemisch bedrijf, het stilleggen ervan en de maatschappelijke onrust,

Tanks van Odfjell in Rotterdam. Beeld EPA
Tanks van Odfjell in Rotterdam.Beeld EPA

Het onderzoek richtte zich onder meer op de rol van Odfjell zelf, de vergunningverlening, inspecties, handhaving en de rol van andere betrokken partijen. De centrale vraag van de onderzoeksraad is: hoe kan het dat onder het oog van de inspecties de veiligheid voor de omgeving en de integriteit van de installaties van Odfjell zodanig is, dat tot stillegging van het bedrijf is overgegaan?

Odfjell werd vorig jaar stilgelegd omdat het niet meer aan de veiligheidseisen voldeed. Op het terrein van het Noorse bedrijf staan bijna 300 tanks. De problemen bij het tankopslagbedrijf zijn overigens niet tekenend voor de andere risicovolle bedrijven in de Rotterdamse haven. Die conclusie werd getrokken in twee eerder door de provincie Zuid-Holland gepubliceerde onderzoeken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden