Onderzoek naar nieuwe locatie Jaap Edenbaan zorgt voor onrust

Achter de schermen wordt nagedacht over herontwikkelingen van de Jaap Edenbaan. De gemeente doet op dit moment onderzoek naar een eventuele andere locatie voor de ijsbaan. Dit zorgt voor veel onrust bij de huurders van de baan.

Vereniging Amstel Tijgers voelt zich genegeerd bij de ontwikkelingen van de Jaap Edenbaan Beeld anp
Vereniging Amstel Tijgers voelt zich genegeerd bij de ontwikkelingen van de Jaap EdenbaanBeeld anp

Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt op dit moment onderzoek gedaan naar twee andere locaties voor de Jaap Edenbaan: in Noord en Zuidoost.

Hiernaast wordt ook onderzocht hoe de ijsbaan op de huidige locatie doorontwikkeld kan worden. De baan is tenslotte nog kort geleden gerenoveerd.

Wijken voor Koers 2025
Een mogelijke reden voor de verhuizing is dat de baan moet wijken voor de bouw van woningen. In het plan Koers 2025 van de gemeente wordt onderzoek gedaan naar eventuele kansrijke bouwlocaties.

De speculaties rondom de ontwikkelingen en eventuele verhuizing van de ijsbaan zorgen voor veel onrust bij de gebruikers.

Amstel Tijgers
De ijhockeyvereniging Amstel Tijgers en tevens de grootste huurder van de kunstijsbaan voelt zich genegeerd bij de ontwikkelingen rondom de Jaap Edenbaan.

Ook de stichting Jaap Edenbaan wil graag dat de baan op de oude locatie blijft. Wel zien zij graag een verbouwing van het huidige complex met meer parkeergelegenheid en een overdenkte ijshal.

Voorjaar
"Bij de gemeente is er sprake van zulk onzorgvuldig beleid rondom de Jaap Edenbaan dat wij serieus overwegen om ons heil in andere gemeenten te zoeken," zegt Ben van Duin, voorzitter van de Amstel Tijgers.

De gemeente verwacht dit voorjaar een beslissing te nemen over de ijsbaan. Tot dan is er geen officieel inspraakmoment.

Lees ook: Wat is er toch mis bij de Jaap Edenbaan?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden