Onderzoek naar fraude in provincie Noord-Holland

Een commissie van drie hoogleraren gaat mogelijke misstanden onderzoeken bij de provincie Noord-Holland. De provincie maakte de samenstelling van de commissie vandaag bekend.

Aanleiding is het onderzoek naar oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers die verdachte is in een groot fraudeonderzoek. Archieffoto 2005 © anp Beeld
Aanleiding is het onderzoek naar oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers die verdachte is in een groot fraudeonderzoek. Archieffoto 2005 © anp

Het onderzoek 'Schoon Schip' moet boven tafel krijgen of provinciebestuurders de afgelopen 8 jaar in het geheim deals hebben gesloten. Provinciale Staten hebben ingestemd met het onderzoek.

Aanleiding was de handel en wandel van oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers, die inmiddels verdachte is in een groot fraudeonderzoek.

De commissie bestaat uit Jouke de Vries, hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit Leiden, Hans van den Heuvel, emeritus hoogleraar beleidswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en gespecialiseerd in ethiek in bestuur en beleid en bestuurlijke en ambtelijke integriteit, en Marcel Pheijffer, hoogleraar accountancy aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar forensische accountancy aan de Universiteit Leiden. Hij is gespecialiseerd in bedrijfsethiek, fraude en integriteitsmanagement.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden