Update

Onderwijsbond wil staken wegens bezuinigingen

DEN HAAG - De onderwijsvakbonden AOb en CNV Onderwijs houden op 19 mei een landelijke actiedag tegen de bezuinigingen in het passend onderwijs. Het is nog niet duidelijk of er die dag ook gestaakt gaat worden, maar dat is volgens een woordvoerder van CNV Onderwijs niet uitgesloten. De AOb laat weten bereid te zijn tot stakingen.

Donderdagavond vergaderde de Algemene Onderwijsbond (AOb) over de te nemen stappen. Dagelijks bestuurslid Liesbeth Verheggen: ''We hebben de afgelopen maanden steeds op publieksvriendelijke wijze laten weten dat minister Van Bijsterveldt met de bezuinigingen op speciaal onderwijs verkeerd bezig is. Maar het houdt een keer op.'' Tot 19 mei volgen nog een aantal publieksvriendelijke acties van de vakbonden.

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) wil 300 miljoen euro bezuinigen in het passend onderwijs, dat is bedoeld voor kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs die extra aandacht nodig hebben door bijvoorbeeld een ziekte. Begin februari kwamen al ruim elfduizend mensen protesteren in Nieuwegein tegen deze plannen. Maar omdat de minister bij haar plan blijft, volgen nieuwe acties.

Op 2 april vragen de bonden voorafgaand aan het CDA-congres aandacht voor hun protest en op 19 mei is de landelijke actie. Deze wordt waarschijnlijk in Den Haag gehouden. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden