Onderscheiding voor directeur museum Het Schip

De directeur van museum Het Schip Alice Richtje Roegholt is onderscheiden met de Frans Banninck Cocqpenning van de gemeente Amsterdam.

Het Parool
Roegholt is de initiatiefnemer van museum Het Schip en zet zich al ruim 16 jaar in voor het museum Beeld Roy Del Vecchio
Roegholt is de initiatiefnemer van museum Het Schip en zet zich al ruim 16 jaar in voor het museumBeeld Roy Del Vecchio

Zij ontving de gemeentelijke onderscheiding vrijdag van wethouder Laurens Ivens voor haar jarenlange inzet voor museum Het Schip en het op de kaart zetten van de architectuurstroming Amsterdamse School.

Roegholt is de initiatiefnemer van museum Het Schip en zet zich al ruim 16 jaar in voor het museum, voor een groot deel onbezoldigd. Zij zorgde er tevens voor dat de oude basisschool naast Het Schip bij het museum werd getrokken. Dit nieuwe gedeelte werd in 2016 geopend voor publiek.

Amsterdam reikt de Frans Banninck Cocqpenning uit aan mensen die zich twaalf jaar of langer verdienstelijk maakten voor de stad.

Lees ook: Heropening Museum Het Schip: 'Bijzonderder dan de Taj Mahal' en De 17 favoriete plekken van Alice Roegolt, directeur van Museum Het Schip

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden