Onderscheiding Amsterdam voor Uri Coronel

Ajax-voorzitter Uri Coronel © anp Beeld
Ajax-voorzitter Uri Coronel © anp

AMSTELVEEN - Uri Coronel, voorzitter van Ajax, heeft maandag de Frans Banninck Cocq Penning gekregen. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam reikte Coronel de onderscheiding uit in Amstelveen, bij zijn afscheid als voorzitter van VNO-NCW West. Dat heeft de gemeente laten weten.

Coronel kreeg de penning omdat hij zich voor de stad onder meer heeft ingezet op sport- en economisch gebied. Hij is sinds 2001 voorzitter van VNO-NCW West en heeft zich daarbij vooral ingezet voor de belangen van Amsterdam en omgeving. Verder was hij tussen 1989 en 1997 bestuurslid van Ajax. In die tijd hield hij zich ook bezig met de verhuizing van de voetbalclub, van stadion De Meer naar de Amsterdam ArenA. Sinds 2008 is hij voorzitter van Ajax. Bovendien is Coronel lid van de Amsterdamse Sportraad en bestuurslid van het Fonds Gehandicapten Sport. Ook zit hij in het bestuur van Artis en van de stichting Alzheimercentrum van het VUmc.

De Frans Banninck Cocq Penning wordt toegekend aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Amsterdam, gedurende minstens tien jaar. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden