Ondernemers Amsterdamse Poort

RECTIFICATIE
Op dinsdag 2 november 2010 publiceerden wij een artikel over het door ING Real Estate aangevraagde faillissement van de Ondernemersvereniging Amsterdamse Poort (Ovap). De achtergrond van de faillissementsaanvraag van ING is een financieel geschil tussen ING en Ovap. Ovap is tegen het door de rechtbank Amsterdam uitgesproken faillissement in hoger beroep gegaan.

Het artikel was geplaatst onder de kop 'Tonnen zoek bij A'damse Poort; Ondernemersvereniging failliet verklaard na jaren van financieel wanbeheer'. Er werd gesteld dat er tonnen zoek zouden zijn, dat er in 2009 en 2010 verlies was geleden en dat met de jaarrekening van 2009 zou zijn gesjoemeld. Dat was een onjuiste weergave van de feiten.

Er zijn geen 'tonnen zoek' noch zijn er vorderingen 'verdoezeld', maar er bestaat een verschil van mening over de uitgaven door Ovap en over een vordering van 120.000 euro die ING stelt te hebben. Door Ovap wordt deze vordering betwist en Ovap stelt dat de door haar beheerde promotiegelden geoorloofd zijn uitgegeven. Ovap stelt bovendien dat zij nog ruim 350.000 euro tegoed heeft van ING vanwege de promotiebijdrage die de ondernemers contractueel toekomt. ING is al twee jaar gestopt met uitbetaling daarvan en dat is volgens Ovap de oorzaak van de niet betaalde crediteuren. De jaarrekening van 2009 is door een accountant opgesteld en door de ledenvergadering goedgekeurd. Het geschil over de jaarrekening van 2009 heeft betrekking op die betwiste vordering van ING die volgens Ovap tot de eigen promotiebijdrage hoort. De cijfers over 2010 zijn uiteraard nog niet bekend.

Tot slot heeft een door Het Parool achtergelaten terugbelverzoek Ovap niet bereikt. Ten onrechte is vermeld dat Ovap geen commentaar wilde geven.

Het Parool betreurt deze onzorgvuldigheden.

de Hoofdredactie

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden