Ondernemer Won Yip verkoopt helft penthouse Pontsteiger

De Amsterdamse horeca-ondernemer Won Yip verkoopt ongeveer de helft van zijn penthouse van 1440 vierkante meter in de nieuwe Pontsteigertoren.

Ton Damen
Het nog te bouwen Pontsteigergebouw met op de bovenste etage het penthouse van Yip. Beeld Arons en Gelauff architecten
Het nog te bouwen Pontsteigergebouw met op de bovenste etage het penthouse van Yip.Beeld Arons en Gelauff architecten

Hij gaat er zelf nog wel wonen en houdt dan 770 vierkante meter over.

Won Yip heeft al één deel verkocht, aan een zakenrelatie uit zijn vriendenkring. Over een ander deel is hij in onderhandeling. Hij verkoopt het zelf, zonder makelaar, en heeft daarvoor zijn eigen netwerk aangesproken. "Er was contact met vier relaties, en toen was het bij twee van hen gelijk raak," zegt Yip woensdag desgevraagd.

Symbolisch bedrag
Naar verluidt verkoopt de ondernemer de vierkante meters niet voor een in verhouding hogere prijs. "Het gaat, laten we zeggen, om een symbolisch bedrag, dus geen marktconform bedrag. De man die het kocht was belangrijker dan de prijs. Het belangrijkste was dat ik wist wie naast me kwam te wonen. En ik wilde ook niet dat de appartementen leeg zouden komen te staan."

In totaal heeft Yip vijftien miljoen euro voor het penthouse betaald, dat aanvankelijk in vier aparte delen op de markt zou worden gebracht.

Yip wijst er op dat hij van begin af aan alle opties open heeft gehouden. "Ik dacht toen: volgens mij is het een goede deal. Er is weinig woningaanbod in dit segment. En dat is gebleken. Maar het was mijn oorspronkelijke gedachte maar één appartement te kopen. Dan had ik ook minder publiciteit gehad."

Ook was er dan, aldus Yip, veel minder werk geweest. "Nu kocht ik plotseling een penthouse dat er nog niet staat. Er was geen steiger, er was niets. De precieze hoogte was nog onbekend. Het is nog een hele klus geweest om alles juridisch goed op papier te krijgen. Denk alleen maar aan de erfpacht."

Knock-out bod
In principe wil Yip nu twee van de vier appartementen gaan bewonen. Hij sluit echter niets uit.

"Wij hebben echt de intentie hier te gaan wonen. Maar de wereld verandert per dag. Als er ineens een knock-out bod komt, dan sta ik daar open voor. Wij hebben nog geen emotionele binding met het gebouw. Als de bouw in een verder stadium komt wordt dat anders. Maar we zitten nog twee jaar voor de oplevering."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden