Ondernemer beschuldigt stadsdeel Zuidoost van corruptie

Ondernemer Elias Brhane uit Zuidoost beschuldigt het stadsdeel van corruptie. Brhane heeft een conflict met het stadsdeel, en wordt volgens eigen zeggen gestraft omdat hij weigert mee te werken aan het verlenen van gunsten.

Door Patrick Meershoek
Elias Brhane. Beeld Roï Shiratski
Elias Brhane.Beeld Roï Shiratski

In een interview met Het Parool vertelt Brhane, eigenaar van een koeriersbedrijf en een uitzendbureau, in de afgelopen jaren te zijn benaderd door zowel voormalig fractievoorzitter Narish Parsan van de PvdA als zijn ambtelijke contactpersoon bij het stadsdeel.

De eerste bood een betaalde opdracht aan in ruil voor werk voor een bevriende ambtenaar die net was ontslagen, de tweede vroeg om een baan voor zijn vrouw en zwager. Parsan zou zich voor de verkiezingen bij Brhane hebben gemeld met het verzoek zijn medewerkers op hem te laten stemmen.

Gesprekken gevoerd
Brhane weigerde, en kaartte de kwestie aan bij het dagelijks bestuur van Zuidoost. "De kwestie was bekend bij het stadsdeelbestuur en de ambtelijke top, en er is niets mee gedaan. De ambtenaar is gewoon op zijn post gebleven. Hij wist van mijn klachten en zei dat hij mij zou laten bloeden."

Stadsdeel Zuidoost zegt dat naar aanleiding van een 'signaal' van bestuurder Emile Jaensch gesprekken zijn gevoerd met de bewuste ambtenaar. "Uit die gesprekken is geen enkele aanleiding gebleken voor een onderzoek naar integriteits­schending," aldus het stadsdeel.

Lees het volledige verhaal: 'De ambtenaar zei dat ik zou bloeden' [+]

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden