Ondergronds brengen A10 Zuid stap dichterbij

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft het ontwerp vastgesteld voor de Zuidasdok. Door de plannen moet de bereikbaarheid van Amsterdam vergroot worden. 

Redactie
De Zuidas aan de A10. Beeld Google Street View
De Zuidas aan de A10.Beeld Google Street View

Dat meldt het ministerie vandaag. Volgens Schultz van Haegen wordt met de plannen een forse impuls aan de bereikbaarheid van Amsterdam gegeven. 'De Zuidas kan zich verder ontwikkelen tot toplocatie voor internationale bedrijven, winkels en nieuwe woningen.'

De snelweg bij Amsterdam Zuid krijgt in totaal acht rijstroken voor doorgaand verkeer en vier stroken voor bestemmingsverkeer. De weg komt ter hoogte van het huidige station onder de grond te liggen. Hierdoor moet het treinstation ruimte krijgen om verder te groeien, ook is het de bedoeling dat de twee helften van de wijk rond de A10 Zuid aan elkaar groeien.

Tot en met 22 april ter inzage
De bouw van Zuidasdok, waarbij het ministerie van Infrastructuur en Milieu samenwerkt met de provincie Noord-Holland, de gemeente Amsterdam en de stadsregio Amsterdam, start in 2017.

De minister heeft het zogeheten ontwerp tracébesluit vastgesteld, wat een van de stappen is die is vastgelegd in de tracéwet. Tot en met 22 april zijn de plannen ter inzage beschikbaar op het ministerie, waarna in 2016 een definitief ontwerp wordt bepaald.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden