Onder toezicht gestelde Amsterdamse lunchroom ligt niet wakker van NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NWWA) heeft twee Amsterdamse lunchrooms onder verscherpt toezicht geplaatst. Ze voldoen niet aan de door de NVWA gestelde hygiëne-eisen.

null Beeld Johannes Abeling
Beeld Johannes Abeling

Het gaat om croissanterie Outmayer aan de Kalverstraat en croissanterie Marina aan de Nieuwendijk. Rene Kottmann, de eigenaar van croissanterie Outmayer, zegt snel gehandeld te hebben nadat zijn zaak 'op rood' kwam te staan.

Volgens de NVWA wordt in de lunchroom niet genoeg gedaan tegen ongedierte, maar aan die kritiek tilt Outmayer niet zo zwaar. 'Er was een koelprobleempje in de vitrine. Die moet op een bepaalde temperatuur staan, maar zat er bij ons net boven. Dat is hersteld. Daarnaast hebben we een nieuw plafond en een nieuwe vloer en weer volop doosjes aangeschaft waar we het eten in bewaren. Ik zie de NVWA binnenkort wel weer een keer terug en verwacht dan geen problemen meer.'

Reguliere toezicht
De andere lunchroom die door de NVWA onder verscherpt toezicht is geplaatst, is croissanterie Marina aan de Nieuwendijk. Daar was men vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

'We zullen de komende tijd regelmatig langskomen om te kijken of zaken herstellen', zegt een woordvoerder van de NVWA. 'Wanneer structurele verbetering vastgesteld wordt, gaat een horecagelegenheid terug het reguliere toezicht in. Maar wanneer dat niet gebeurt kan een traject tot sluiting in werking gezet worden.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden