Onafhankelijk onderzoek hoofdpijndossier Elswouthoek

Het stadsbestuur van Bloemendaal laat onafhankelijk onderzoek doen naar de afwikkeling van het dossier-Elswoutshoek. Met het onderzoek wil het bestuur een punt zetten achter het hoofdpijndossier.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Aan het onderzoek dat door onderzoeksbureau Integis wordt uitgevoerd hangt wel een stevig prijskaartje: het gaat circa 120.000 euro kosten. Daar heeft de gemeenteraad ook mee ingestemd.

De hoge kosten zijn gevolg van de complexiteit van het dossier dat gaat over de afwikkeling van de slepende kwestie van de bouw van een tweede woning op het landgoed van de gebroeders en raadsleden Hans en Rob Slewe.

Dat had het aftreden van burgemeester Ruud Nederveen en zijn waarnemende opvolger Aaltje Emmens tot gevolg.

Consequenties

De gevolgen van het onderzoek zijn dan ook niet vrijblijvend, belooft de vorig jaar aangetreden burgemeester Elbert Roest. Als er sprake is geweest van onrecht of onrechtmatig handelen dan moet dat consequenties hebben.

“Inwoners hebben er recht op dat we ons met de publieke zaak en met de toekomst van Bloemendaal bezig houden. Ik ben nu voor bijna de helft van mijn tijd met het verleden bezig en daar moet een einde aan komen. Het wordt echt tijd om schoon schip te maken,” aldus Roest.

Voor de zomer 2019 wordt de uitkomst van het onderzoek verwacht.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden