OM eist 9 jaar voor brute verkrachtingen en aanranding

Voor twee zeer gewelddadige verkrachtingen van bejaarde Amsterdamse vrouwen en een aanranding, moet Nourdin G. negen jaar cel en tbs krijgen, meent het Openbaar Ministerie. Hij ontkent in alle toonaarden.

Een 75-jarige dame werd op 31 juli 2015 met veel geweld verkracht bij het Helmersplantsoen in West. Beeld Google Streetview

'De omvang en de aard van het geweld is schokkend voor iedereen die er kennis van neemt,' zeiden officieren van justitie Rob Kloos en Petra van Laere woensdagmiddag in de Amsterdamse rechtbank.

Daar zat Nourdin G., omdat hij volgens justitie de man is die op 31 juli 2015 een 75-jarige dame met veel geweld verkrachtte toen ze haar hondjes 's ochtends uitliet in het Helmersplantsoen in West.

De vrouw werd bovendien beroofd. Zij kampt nog altijd met grote medische en psychische gevolgen van het incident, zo bleek uit de slachtofferverklaringen.

Via dna-sporen op haar sieraden, kleding en lichaam kwam de politie bij Nourdin G.: het celmateriaal van de Marokkaans-Amsterdamse veelpleger bleek overeen te komen. Uit telecomgegevens bleek bovendien dat zijn telefoon tijdens het delict in de buurt was. Dat was opvallend: de dader van de verkrachting was vlak daarvoor nog aan het bellen.

Onzichtbare bloedsporen
Bij de huiszoeking bij G. vond de politie bovendien onzichtbare bloedsporen op zijn Philip Plein-schoenen. Het bloed bleek van de bejaarde dame. G. stelt dat zijn dna bij het slachtoffer terechtkwam omdat hij aan iemand drugs had verkocht, die dan de latere verkrachter moest zijn geweest en die op het plaats-delict de sporen van G. zou hebben achtergelaten.

Hetzelfde zou zijn gebeurd bij de aanranding en beroving van een jonge vrouw, een maand na de verkrachting, nog geen tweehonderd meter verderop. Ook toen werd sporenmateriaal van G. op de onderkleding van het slachtoffer gevonden.

Zilveren tand
Het forensische bewijs leidde bovendien naar nog een oudere zaak, ook in de Helmersbuurt: in de zomer van 2013 was een 60-jarige bewoonster van een begeleid wonen-project voor psychiatrisch patiënten in haar kamer mishandeld en met geweld verkracht. Ook hier matchten dna-sporen met G. en hij paste binnen het signalement dat was gegeven: een Marokkaanse man, met kort zwart haar en een gespierd postuur. Vooral de zilveren tand was opgevallen: G. heeft er twee.

Psychiaters en psychologen die G. onderzochten zagen kenmerken van een anti-sociale stoornis, al weigerde hij mee te werken. Hij ontkent in alle toonaarden iets met de zaak te maken te hebben. "Ik ben geen onschuldige, ik ben niet altijd perfect geweest, maar ik ben nooit over normen en waarden heen gegaan. Met oude mensen, dieren en kinderen fok ik niet."

Volgens het OM is G. 'dominant en manipulatief' en past hij zijn verklaringen voortdurend aan. Voor de 'sadistische verkrachting van een weerloze vrouw' en de andere feiten vroegen de officieren van justitie negen jaar cel. Door een tbs-maatregel moet G. langdurig worden behandeld.

De raadsman van G., Maarten Verlaan, meent dat zijn cliënt moet worden vrijgesproken. Hij stelt dat het celmateriaal van G. bij de slachtoffers is terechtgekomen doordat een klant van diens drugshandel de werkelijke dader zou zijn. Dat de telefoon van zijn cliënt in de buurt uitpeilde, kwam enkel doordat G. bij een coffeeshop een heel stuk verderop een joint haalde. De slachtoffers en getuigen hebben bovendien verschillende signalementen gegeven, ook van een hollende man, terwijl G. mank zou lopen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden