Update

Olympische nominatie voor roeiers op WK

Nanne Sluis en Rogier Blink zijn zaterdag bij de WK roeien in Bled in de B-finale op de tweede plaats geëindigd. Daarmee belandde het Gyas-duo op de 8ste positie in het eindklassement.

ANP/Redactie
Nanne Sluis en Rogier Blink. © EPA Beeld
Nanne Sluis en Rogier Blink. © EPA

Dat was precies voldoende voor een olympische nominatie en voor een olympische startplaats in de twee-zonder bij Londen 2012.
Sluis en Blink lagen vanaf het begin van de race aan kop.

In de laatste 500 meter kwam Australië (6.32,73) nog voorbij en zetten ook de Amerikanen nog een sterke eindsprint in. Met een minieme voorsprong (6.34,27 tegen 6.34,60) stelde het Groningse koppel de Olympische nominatie veilig.
Volgend jaar moeten Sluis en Blink nog wel vormbehoud tonen in het wereldbekercircuit.

Zij lieten vrijdag de halve finales na een matige start al snel 'lopen' (5de plek) om energie te sparen voor de B-finale. Die tactiek pakte een dag later goed uit.

Mannenvier-zonder naar A-finale bij WK
De Nederlandse mannenvier-zonder heeft zaterdag bij de WK roeien in het Sloveense Bled de finale bereikt van dit olympische nummer. Het kwartet van Oranje kwam in de halve eindstrijd als 3e over de finish achter Groot-Brittannië en Verenigde Staten. Dat was precies voldoende voor kwalificatie.

Met de finaleplaats verdiende het Nederlandse viertal tevens een olympische nominatie en een olympische startplaats voor Londen 2012. De ploeg bestaat bij de WK uit Meindert Klem, Ruben Knab, Kaj Hendriks en Jozef Klaassen.

Het Nederlandse team ging in de halve eindstrijd hard van start. Op het eerste meetpunt na 500 meter kwam Oranje zelfs als eerste door. Daarna zakte de ploeg snel terug naar de 3e positie. Die klassering kon het kwartet ternauwernood tot aan de finish vasthouden.

Voor Klem, Knab, Hendriks en Klaassen is het dit seizoen de eerste finaleplaats op het hoogste niveau. Met deze mannenvier hebben ook de twee-zonder (Nanne Sluis/Rogier Blink) en de twee achten van Nederland bij de WK een olympische nominatie en startplaats veiliggesteld.

Sigmond/Head naar B-finale bij WK
Rianne Sigmond en Maaike Head moeten bij de WK roeien in het Sloveense Bled genoegen nemen met een plaats in de B-finale van de lichte dubbeltwee. Het duo van het Rotterdamse Skadi eindigde zaterdag in de halve eindstrijd op de 4e plaats. De eerste 3 kwalificeerden zich voor de A-finale.
Sigmond en Head hebben zondag in de B-finale nog wel iets te winnen. Met een plaats bij de eerste 2 stelt het koppel een olympische startplaats (voor FISA) en een olympische nominatie (NOCNSF) voor Londen 2012 veilig.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden