OLVG West neemt Geriatrie over van MC Slotervaart

De Geriatrie van het Slotervaartziekenhuis is de eerste afdeling die elders onderdak vindt. De afdeling ouderengeneeskunde verhuist naar het OLVG locatie West, hemelsbreed een kleine vijf kilometer verderop.

David van Unen
Patiënten werden na het faillissement van het ziekenhuis overgeplaatst. Beeld anp
Patiënten werden na het faillissement van het ziekenhuis overgeplaatst.Beeld anp

Daarmee kan de zorg van een van de belangrijkste afdelingen van het failliete ziekenhuis worden voortgezet. Voorzitter Maurice van den Bosch van de raad van bestuur van het OLVG belooft dat patiënten de zorg blijven ontvangen die ze gewend zijn. 'Met de vertrouwde gezichten.'

De afdeling geriatrische zorg van het MC Slotervaart was met 2000 nieuwe patiënten per jaar de grootste in Amsterdam en had bovendien een afdeling met 25 bedden, waar jaarlijks 500 patiënten kwamen die zo ziek of verward zijn dat behandeling thuis onmogelijk is.

'Parels'
Voorzitter Stella Zonneveld van de Huisartsenkring deed begin deze maand een dringende oproep de 'parels' van het ziekenhuis in ieder geval te behouden. Geriatrie was een van die parels. "Nergens in het land weten ze zo veel van kwetsbare ouderen uit Turkije en Marokko als op de afdeling geriatrie van MC Slotervaart. "

Jos van Campen en Kerst de Vries, twee van de zeven geriaters die het MC Slotervaart in dienst had, zijn voor nu vooral opgelucht. 'Met de stap naar OLVG is er duidelijkheid: voor de patiënten, hun families en voor ons als medisch personeel. We kunnen binnen OLVG als team de zorg voor onze patiënten voortzetten en er zijn binnen OLVG ruime mogelijkheden voor opleiding en onderzoek. Dat voelt erg goed.'

Failissement
Het MC Slotervaartziekenhuis werd op donderdag 25 oktober failliet verklaard. Een doorstart is, zo bleek vorige week, niet meer mogelijk. De komende weken verhuizen de verpleegafdeling en polikliniek naar het OLVG West. De poli in het Slotervaartziekenhuis blijft tot en met aanstaande vrijdag open voor bestaande afspraken. Vanaf maandag kunnen patiënten zich melden bij OLVG West en Oost.

Lees verder: Punt voor punt: hoe moet het zonder MC Slotervaart?

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden