Ollie B. Bommel en Tom Poes na lange afwezigheid weer in strip(je)

Speciaal voor verzamelaars is er een nieuw stripavontuur gemaakt van Ollie B. Bommel en Tom Poes.

De nieuwe stripstrook van Olivier B. Bommel en Tom Poes © Catawiki Beeld
De nieuwe stripstrook van Olivier B. Bommel en Tom Poes © Catawiki

Het gaat om slechts één strook met daarop enkele tekeningen en is speciaal gemaakt ter gelegenheid van De Stripdagen, op 10 & 11 maart in Gorinchem, die in het teken staan van 100 jaar Marten Toonder. De Toonder Compagnie, die het auteursrecht op Toonder-strips beheert, heeft tekenaar Gerben Valkema de strook laten maken.

Om het bezit te komen van één van de 500 genummerde exemplaren moet er voor een bepaald bedrag aan strips en postzegels worden gekocht op de verzamelaarssite Catawiki. Dit is naar eigen zeggen 's werelds grootste online catalogus & marktplaats voor stripverzamelaars. De catalogus wordt, net als bijvoorbeeld een site als Wikipedia, door de gebruikers zelf aangevuld.

Marten Toonder (1912-2005) begon in de jaren dertig met het tekenen van strips. De eerste strip van Tom Poes verscheen in 1941 in NRC Handelsblad. In het derde verhaal werd een nieuw personage: Olivier B. Bommel, de heer van stand 'voor wie geld geen rol speelt'. Tot 1986 verschenen 177 verhalen met Tom Poes en Olivier B. Bommel in de hoofdrol.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden