Oliebollentest AD: 15 kramen maken oneetbare baksels

De kritieken liegen er niet om: de allersmerigste oliebollen hebben een betonnen korst, lijken op een pussig gezwel met krenten aan de buitenkant als zwarte mee-eters of smaken naar sigaretten.

De oliebollenkraam van Richard Visser, de beste oliebollenbakker van Nederland.Beeld epa

De uitkomst van de jaarlijkse Oliebollentest is vandaag in de krant te lezen en vanaf 17.00 uur op de website. De Rotterdammer Richard Visser is eerste geworden. Hij kreeg van de jury een 10. Visser (44) komt daarmee voor de negende keer als de beste uit de bus van AD's Oliebollentest. Vorig jaar behaalde hij de tweede plek.

In totaal kregen 15 oliebollenbakkers in het land het predikaat zeer slecht/oneetbaar. Zij scoorden nul tot 3,5 punten.

De oliebol die het slechtst scoort in de AD-Oliebollentest (151ste plek, een nul), komt van Gebakkraam Jan Overdevest in Leiden. 'Kiepeltonbollen', noemt het panel ze. 'Wegwezen met die handel!'

Het AD heeft vanaf week 47 door het hele land oliebollen gekocht. Op dezelfde dag deed een consumentenpanel van het Centrum voor Smaakonderzoek de keuring.


Richard Visser.Beeld EPA
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden