Oilily weer zelfstandig

Onlangs opende Oilily zijn tachtigste winkel. Foto ANP/Juan Vrijdag Beeld
Onlangs opende Oilily zijn tachtigste winkel. Foto ANP/Juan Vrijdag

AMSTERDAM - Het Amsterdamse modebedrijf Oilily is overgenomen door het echtpaar Age Hollander (52) en Lea Ward (44), ook uit Amsterdam. Ze willen meer winkels openen.

Door de overname is Oilily, gevestigd in Amsterdam-Noord, weer een familiebedrijf. "Deze onderneming is niet geschikt om te worden bestuurd door institutionele aandeelhouders," zegt Age Hollander. "Oilily heeft weer ziel en emotie nodig en een aandeelhouder die betrokken is bij de dagelijkse gang van zaken."

Bij Oilily werken 625 mensen, waarvan 175 in Nederland. Het bedrijf maakt mode voor vrouwen en kinderen. Oilily is begin jaren zestig opgericht door Willem Olsthoorn. Die verkocht het in 2003 aan investeerder H2Equity en ABN Amro Participaties. Age Hollander is medeoprichter van H2Equity en is dus al jaren op de achtergrond actief bij Oilily. Nu heeft hij met zijn vrouw een controlerend belang in het modebedrijf genomen, met steun van een bank en los van zijn investeringsmaatschappij.

Het Amsterdamse echtpaar vormt tevens de directie van het bedrijf. Hollander en Ward willen meer winkels openen. Onlangs opende Oilily zijn tachtigste winkel. "We gaan drie winkels openen in Amerika, in juni, augustus en september. In Japan hebben wij onlangs een grote winkel geopend. Wij kijken voor onze uitbreiding naar alle grote steden, met name in het Verre Oosten." Oilily heeft twee winkels in Amsterdam. "We denken ook aan uitbreiding in Nederland en dus ook in Amsterdam."

Vorig jaar verhuisde Oilily van Alkmaar naar het Kraanspoor in Amsterdam-Noord. Oilily heeft moeilijke jaren achter de rug. Het bedrijf, bekend om zijn kleurrijke kleding, speelde in de jaren negentig te laat in op de veranderde smaak. De afgelopen jaren is dan ook gesaneerd. Volgens Hollander komen er geen nieuwe operaties aan. "Wij nemen mensen aan."

Hollander werkte als investeerder, bankier en consultant. Ward was actief voor levensmiddelenproducent Procter & Gamble. (MICHIEL COUZY)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden