PlusNet Open

Oesterbar The Walrus & The Carpenter

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: The Walrus & The Carpenter.

'Wij wilden een informele uitstraling creëren' Beeld Marijke Stroucken
'Wij wilden een informele uitstraling creëren'Beeld Marijke Stroucken

Wie voor het eerst een oester wil eten, doet er goed aan om bij The Walrus & The Carpenter aan te schuiven. Eigenaar Sarah Reijnen (33) opende met haar zus Leslie Reijnen (36) en zwager Robbert Ros (39) een 'ruige oesterbar', waar je ook welkom bent om één oester te proeven met een biertje.

"De meeste oesterbars hebben een wit interieur en serveren bubbels. Dat doet zo luxe aan. Wij wilden een informele uitstraling creëren."

Een walrus en een timmerman
Zo kozen ze voor pallets en geroest metaal tegen de muur en maakten ze gebruik van donker hout, met als kleurcontrast de donkergroene bar. Op een van de muren staat een houtskooltekening van de figuren uit The Walrus and the Carpenter, het gedicht van Lewis Carroll waaraan de oesterbar zijn naam ­ontleent.

Het verhaal gaat over een walrus en een timmerman die samen oesters uit de zee lokken om ze vervolgens allemaal op te eten.

Het menu varieert van dag tot dag. Het restaurant krijgt dagelijks andere oesters binnen, afhankelijk van de kwaliteit en beschikbaarheid. De oesters (vanaf €1,50) komen onder andere uit Zeeland, Frankrijk, Ierland en van de Waddeneilanden. Daardoor hebben ze een unieke smaak. "Een wilde wad­oester is romig, vlezig en bevat vaak meer zand, waardoor die geen aanrader is voor een beginnende oestereter."

Sterk biertje
Maar hij gaat goed samen met een sterk biertje. Het idee van bier met oesters komt uit Ierland en Engeland, waar ze vaak een vlezige oester met een stoutbiertje combineren.

De oesters worden geserveerd met verschillende garneringen, zoals sjalotjes, rode wijnazijn en peper in combinatie met passievrucht.

Vind je de oester nog steeds niet lekker? Geen ­probleem volgens Reijnen. Ook zij moest opwarmen voor de specifieke smaak van de zeevrucht. "Je kunt ook beginnen met kokkels (€6,50) en het zo uitbouwen." Er staan namelijk ook andere zeevruchten op het menu, zoals alikruiken (€6,50), scheermesjes (€6,50) en kreeft (€21).

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? Mail naar open@parool.nl.

The Walrus & The Carpenter

Javastraat 40
020 2333021

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden