Schuim

Oel doet alles in het kwadraat

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de presentatie van SuperOlcay.

Modeontwerper Olcay Gulsen en haar vriend Frans ­Ghazi, geen moment stil tijdens de praatjes trouwens Beeld Schuim
Modeontwerper Olcay Gulsen en haar vriend Frans ­Ghazi, geen moment stil tijdens de praatjes trouwensBeeld Schuim

Het is nog rustig in de ­Tunes Bar, dus ik slenter even naar buiten voor mijn kleine zonde. Op het parkeerterrein van het Conservatorium Hotel haalt een man iets uit zijn kofferbak.

Daarna drukt hij op een knopje, ergens op de achterklep. Waarna die zich vanzelf sluit.

Misschien moet ik dit even herhalen. Wij hoeven dus, als we willen, de achterklep van een auto niet meer zelf dicht te doen, gewoon even een hand omhoog, klein rukje en klaar. Nee, we drukken op een knopje. Die klep sloot soepel trouwens.

Ik moet hoognodig iets te drinken.

Dit is de boekpresentatie van Olcay Gulsen en met de titel is al niks mis natuurlijk. SuperOlcay, aan elkaar geschreven.

SuperHans, zo wil ik ook wel heten. Ik heb het geopperd, te beginnen bij mijn zonen, maar ik heb niet meteen de indruk dat ze het zullen oppikken. Maar Gulsen heeft ook een modemerk dat SuperTrash heet, dan heb je al een streepje voor.

De uitgever vertelt ons waarom ze zo graag dit boek wilde maken. Gulsen wil andere mensen, vooral vrouwen, inspireren hoe je succesvol wordt, want daar heeft ze veel ervaring in en kennis over.

Vijf jaar is aan het boek gewerkt, maar zo vlak na Wie is de Mol? moest het toch echt in de winkel liggen. De uitgever is ook niet gek.

De visie van Gulsen is go for it, wees niet bang fouten te maken, blijf jezelf en volg doelen. Ik geloof dat ik het zo aardig samenvat.

Dan volgt een gesprek tussen Gulsen, Oel voor vrienden, en Karin Kuijpers, Kaa voor vrienden, de auteur van het boek.

Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Linda Stulic
Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

Kaa vertelt hoeveel ze op elkaar lijken. "We rijden allebei graag veel te hard en ondertussen make-­uppen we. Alleen doe jij alles in het kwadraat. Als ik 160 rij, rij jij 220."

Oel: "Niet meer, nadat ik een paar keer mijn rijbewijs ben kwijt­geraakt. Nu rij ik keurig. En dan kun je nog beter make-uppen, ben ik achter gekomen."

Opnieuw een leerzame bijeenkomst en mij rest alleen nog die kwestie van het SuperKnopje. Ik ga naar Michiel van Egmond, hij heeft na al die bestsellers vast verstand van auto's.

Antoinnette Scheulderman: "Ik heb meer verstand van auto's dan hij, hoor."

Gelukkig hebben ze ook allebei nog nooit van zo'n knopje gehoord en Van Egmond moet net zo lachen als ik om zoveel luiheid.

Scheulderman, even nadenken: "Nou... Je maakt wel je handen niet vies. De achterklep is vaak het vieste onderdeel van een auto."

Een kenner, dat staat nu wel vast.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wat presentatie SuperOlcay
Waar Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat
Wie Olcay Gulsen, Karin Kuijpers, Michiel van Egmond, Antoinnette Scheulderman, Janneke Siebelink, Zihni Özdil
Wanneer donderdag 16 maart, 17.00 tot 19.00 uur

Drank en spijs ***
Sfeer ***
Hans vindt SuperBeek ook prima

Uitgever Antje Bosscher en Karin Kuijpers, auteur van SuperOlcay. Bosscher: 'Nul tussentijdse deadlines gehaald. Echt nul' Beeld Schuim
Uitgever Antje Bosscher en Karin Kuijpers, auteur van SuperOlcay. Bosscher: 'Nul tussentijdse deadlines gehaald. Echt nul'Beeld Schuim
Auteur Janneke Siebelink en Janne Colenbrander (Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum). Janneke en Janne, hoe leuk Beeld Schuim
Auteur Janneke Siebelink en Janne Colenbrander (Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum). Janneke en Janne, hoe leukBeeld Schuim
Journalist Antoinnette Scheulderman en auteur ­Michiel van Egmond: 'Ik laat me niet fotograferen door zo'n klein cameraatje' Beeld Schuim
Journalist Antoinnette Scheulderman en auteur ­Michiel van Egmond: 'Ik laat me niet fotograferen door zo'n klein cameraatje'Beeld Schuim
Paul van Driel, de man van Petra Koomen, de coach die Kuijpers helpt haar deadlines te halen. 'Wil je mijn ­kaartje?' Beeld Schuim
Paul van Driel, de man van Petra Koomen, de coach die Kuijpers helpt haar deadlines te halen. 'Wil je mijn ­kaartje?'Beeld Schuim
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden