Update

Odfjell voldoet op het nippertje aan veiligheidseis

Het tankopslagbedrijf Odfjell heeft een paar uur na de eigenlijke deadline voldaan aan een eis van de DCMR Milieudienst Rijnmond en de Veiligheidsregio. Vandaag aan het eind van de middag liep hun ultimatum af: vijf tanks moesten zijn leeggehaald omdat blus- en koelvoorzieningen niet in orde zijn.

Archieffoto Beeld Thinkstock
ArchieffotoBeeld Thinkstock

Het leegpompen van de tanks duurde iets langer dan voorzien, maar rond 20.00 uur was de klus geklaard.

Vrijdag legde de DCMR het bedrijf gedeeltelijk stil vanwege het gevaar voor de omgeving. Binnen 48 uur moesten vijf tanks leeg zijn gehaald. Aan een tweede eis, het leeghalen van nog eens 15 tanks, moet uiterlijk donderdag zijn voldaan. Behalve als het bedrijf in de tussentijd kan aantonen dat de koel- en blusvoorzieningen bij deze tanks wel in orde zijn. Tot die tijd is Odfjell verplicht uit voorzorg dag en nacht een brandweereenheid op het terrein te hebben.

De laatste weken wordt in de media openlijk gespeculeerd over het functioneren van DCMR Milieudienst Rijnmond. 30 jaar lang heeft Odfjell geen tanks gecontroleerd, stelde de milieudienst eerder in een rapport. Het zou dan ook betekenen dat de DCMR daar al die tijd nooit heeft ingegrepen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden