Odfjell blijft onder verscherpt toezicht

Het is tankopslagbedrijf Odfjell in Rotterdam 3,5 maand geleden niet gelukt aan te tonen dat de leidingen op het bedrijfsterrein systematisch werden gecontroleerd en onderhouden. Het bedrijf in de Botlek blijft daarom onder verscherpt toezicht staan.

Dat meldde de DCMR Milieudienst Rijnmond donderdag naar aanleiding van een grote inspectie die in september vorig jaar plaatsvond. Sindsdien heeft het bedrijf allerlei verbeteringen doorgevoerd, maar die zijn niet in het bericht meegenomen dat de dienst donderdag naar buiten heeft gebracht.

In algemene zin constateert de DCMR dat er overtredingen zijn geconstateerd, maar dat deze niet van dien aard zijn dat direct ingrijpen door de betrokken overheden noodzakelijk is geweest. 'De tijdens de inspecties geconstateerde overtredingen zijn niet zo erg dat activiteiten niet meer velig zouden kunnen worden uitgevoerd', aldus de milieudienst.

Dat het zo lang duurt voordat dergelijke rapportages openbaar worden, heeft alles te maken met de standaardprocedure, zegt een woordvoerster van de milieudienst. Ze erkent dat het lange tijd duurt voordat conclusies naar aanleiding van een inspectie naar buiten komen en dat dat niet altijd prettig is, 'maar het kan niet anders'.

Odfjell staat sinds geruime tijd onder verscherpt toezicht van de inspectiediensten. Dat betekent dat er vaker inspecties zijn, ook onaangekondigd. Tegelijkertijd staat ook de rol van de DCMR ter discussie. In de zaak-Odfjell werd de dienst vorig jaar regelmatig bekritiseerd, omdat het de inspecties niet goed zou uitvoeren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden