Occupy-demonstranten LA negeren evacuatiedeadline

De evuactiedeadline voor kampeerders van Occupy LA is verstreken. Inmiddels hebben 2.000 demonstranten zich op het kamp verzameld. De politie mengt zich onder hen, maar probeert een heftige confrontatie te vermijden. Veel demonstranten hebben gezworen te blijven zitten.

Reuters/Redactie
De oproeppolitie maakt zich klaar nadat de evacuatiedeadline is verstreken. Beeld getty
De oproeppolitie maakt zich klaar nadat de evacuatiedeadline is verstreken.Beeld getty

De oproerpolitie is vanochtend vroeg begonnen met het sluiten van het kamp buiten Los Angeles City Hall, waar de anti-Wallstreetactivisten zich nu al twee maanden ophouden. De demonstranten hebben een deadline om te evacueren vannacht genegeerd.

Burgermeester Antonio Villaraigosa had de Occupy-demonstranten tot middernacht gegeven om hun tent in te pakken, spullen op te bergen en het City Hall-park op te ruimen. Als ze zich niet aan die deadline zouden houden, zouden ze gedwongen verwijderd worden.

Stemming
De politie, die het grootste deel van de dag uit het zicht is geweest, is inmiddels duidelijk aanwezig. De aanvankelijk vrolijke, uitgelaten stemming van de demonstranten is inmiddels omgeslagen.

Het LA-kamp hoort bij de eerste en grootste kampen aan de westkust. De omvang van het kamp wordt geschat op 400 tenten en 700 tot 800 mensen, zeggen organisatoren. Ongeveer een derde van de kampeerders zou dakloos zijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden