Obama stuurde minnares op generaal Petreaus af, en andere complottheorieën

Het is een mooi plot, die Petraeus-affaire: Een gelauwerde generaal aan het hoofd van de Amerikaanse geheime dienst valt voor een mooie jonge vrouw, maar dat komt uit omdat zij jaloers wordt op weer een andere mooie jonge vrouw, die waarschijnlijk weer geflirt heeft met een andere generaal. Daar moet meer achter zitten, beweren sommige Amerikaanse media. De complottheorieën op een rijtje.

Sacha Kester
Paula Broadwell, de minnares van David Petraeus, gisteravond in de keuken van haar broer. Beeld AP
Paula Broadwell, de minnares van David Petraeus, gisteravond in de keuken van haar broer.Beeld AP

Het kan geen toeval zijn dat Petraeus zo vlak na de verkiezingen aftreedt.
De verkiezingen waren op dinsdag, en op vrijdag lekt het nieuws naar de media en dient Petraeus zijn ontslag in. Wel erg toevallig, toch? Ze moeten het eerder hebben geweten, maar ze hebben het nieuws onder de pet gehouden omdat ze niet wilden dat deze affaire de uitkomst van de verkiezingen zou beïnvloeden.

'Ze', dat is in dit geval de top van de Democratische Partij. Hoe deze affaire de herverkiezing van Obama daadwerkelijk in de weg had kunnen staan, wordt nergens uiteen gezet. Eric Cantor (de Republikeinse meerderheidsleider van het Amerikaanse huis van Afgevaardigden) heeft overigens verklaard al in oktober op de hoogte te zijn geweest van de ontwikkelingen.

Het kan geen toeval zijn dat Petraeus aftreedt vlak voordat hij over de aanslag in Benghazi moet getuigen.
De manier waarop de Amerikaanse regering met de aanslag op het Amerikaanse consulaat in de Libische stad Benghazi is omgegaan, is al langer voer voor complottheorieën. Dit gebeurde op 11 september (ook al geen toevallige datum), en dagenlang werd verklaard dat het een uit de hand gelopen demonstratie tegen de anti-islamfilm 'The Innocence of Muslims' was. Later werd duidelijk dat het om een van tevoren geplande, terroristische aanslag ging. Petraeus zou hier over, als hoofd van de CIA, achter gesloten deuren verhoord worden door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat. Maar vlak voordat het zo ver is, treedt hij af.

Erg toevallig, die timing, en dat stinkt, zo verklaart de ene na de andere analist op Fox News. Maar Petraeus kan over deze kwestie ook als ex-directeur van de CIA onder ede verhoord worden. Bovendien is het voor het Witte Huis veel gemakkelijker om hem een beroep te laten doen op zijn 'executive privilege', waardoor hij vertrouwelijke informatie niet nader zou hoeven toelichten.

Petraeus is door het Witte Huis gechanteerd en werd gedwongen te liegen over de gang van zaken rond Benghazi.
Natuurlijk wist het Witte Huis al lang dat Petraeus een verhouding had. En de CIA-directeur wist al lang dat de aanslag in Benghazi geen gevolg was van een uit de hand gelopen demonstratie, maar hij werd door het Witte Huis gechanteerd en moest hun versie van het verhaal aanhouden om gezichtsverlies van de Democraten te voorkomen. Als hij dat niet zou doen, zouden ze het verhaal openbaar maken.

Of nog beter: Obama heeft de mooie Paula Broadwell op het pad van Petraeus gebracht, omdat het wel handig is als een toekomstige CIA-directeur chantabel is. Misschien heeft hij in 1973 zijn huidige echtgenote zelfs wel op zijn pad gebracht, zodat Petraeus jarenlang vast zou zitten aan een minder aantrekkelijke vrouw, waardoor hij later, op het moment dat hij een machtig man zou zijn, gevoelig zou zijn voor mooie jonge vrouwen als Paula Broadwell.

Wordt ongetwijfeld aangevuld en vervolgd.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden