O'Hanlon spreekt in Artis over biodiversiteit

Schrijver Redmond O'Hanlon. Foto GPD Beeld
Schrijver Redmond O'Hanlon. Foto GPD

AMSTERDAM - De Britse schrijver Redmond O'Hanlon, bekend van de Beagle, spreekt dinsdagavond in Artis over de economische kansen die biodiversiteit biedt.

Duurzame exploitatie van groene grondstoffen, innovaties in de productieketen en nieuwe producten & diensten kunnen leiden tot een ecologisch verantwoorde economie. Deze andere, nieuwe manier om naar biodiversiteit te kijken is het onderwerp van het congres 'Biodiversiteit, kansen voor een nieuwe economie'.

Biodiversiteit is de verscheidenheid binnen soorten, tussen soorten en in ecosystemen. Door toedoen van de mens worden ecosystemen verstoord en worden duizenden soorten bedreigd met uitsterven. Meestal wordt over biodiversiteit alleen gesproken in termen van bedreigingen, maar het biedt ook veel kansen.

Redmond O'Hanlon
O'Hanlon was vijftien jaar redacteur bij The Times Literary Supplement op het gebied van natuurlijke historie. In 2009 voer hij mee op het schip dat de historische reis van Charles Darwin met de Beagle herdacht door deze te herhalen. O'Haylon is bekend geworden van zijn reisverslagen waarin hij zijn zoektochten beschrijft naar dieren en gewoonten die al uitgestorven leken.

Het congres 'Biodiversiteit, kansen voor een nieuwe economie' wordt georganiseerd in samenwerking met het interdepartementale programma Biodiversiteit, het Nederlands Comité van International Union for Conservation of Nature (IUCN NL), Netherlands Ecological Research Network (NERN) en Natura Artis Magistra. Vanaf 18.00 uur spreekt O'Hanlon in de Koningszaal van Artis. (HET PAROOL)

Lees meer op de website van Artis over 'Biodiversiteit, kansen voor een nieuwe economie'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden