Nuhr gaat theater in met jubileumprogramma

Nuhr gaat komend seizoen het theater in met een jubileumprogramma. De cabaretgroep staat onder andere op 4 januari 2018 in de Meervaart en speelt in maart van dat jaar vijf keer in de Kleine Komedie.

ANP
Nuhr: Viggo Waas, Eddie B. Wahr, Joep van Deutekom en Peter Heerschop Beeld anp
Nuhr: Viggo Waas, Eddie B. Wahr, Joep van Deutekom en Peter HeerschopBeeld anp

Peter Heerschop, Viggo Waas, Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr blikken in het programma Alle 30 Nuhr terug op de dertig jaar dat de groep nu bestaat.

Zij doen dit met een compilatie van hun eigen dertig favoriete sketches uit de 22 programma's die zij in die drie decennia maakten.

"Het lijkt op een best-of-programma," zo meldt producent Bos Theaterproducties in een toelichting. "Maar Nuhr zou Nuhr niet zijn als ze niet met het bestaande materiaal een heel nieuw programma zouden maken."

Poelifinario
Nuhr werd in november 1987 opgericht door drie gymleraren: Heerschop, Van Deudekom en Waas. Tot hun eigen verrassing schopten ze het tot de finale van Cameretten; hoewel ze niet wonnen, besloten ze toch door te gaan.

Sindsdien maakten zij veertien theaterprogramma's, waarmee zij twee maal (Over de top en Draai het eens om) de Poelifinario wonnen, de belangrijkste cabaretprijs van Nederland.

Ook maakten zij in wisselende samenstelling acht voorstellingen met het gelegenheidsgezelschap De Ploeg. Sinds 1997 maakt ook muzikant Eddie B. Wahr deel uit van de groep.

Naakt
In totaal trad Nuhr de afgelopen dertig jaar ruim 2800 keer op. De meest bespeelde zaal is theater De Kleine Komedie in Amsterdam - hier zal tijdens de tournee van Alle 30 Nuhr de tweehonderdste voorstelling worden gespeeld.

Viggo Waas heeft van de vier cabaretiers het meest (half)naakt op het podium gestaan; in de 2800 voorstellingen trok hij naar schatting 750 keer zijn shirt uit en 400 keer zijn broek.

Vanaf december
Nuhr vierde in 2000 ook het koperen jubileum op een bijzondere manier, met een eenmalige voorstelling in Amsterdam waarin zij bijna al hun sketches achter elkaar speelden.

Alle 30 Nuhr is van eind december tot eind maart te zien. De volledige speellijst staat op de site van Bos Theaterproducties. De kaartverkoop gaat in mei van start.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden