Update

Nu ook meldpunt Klachten over PVV'ers

Een in Sofia in Bulgarije wonende Amsterdammer heeft dinsdag een meldpunt Klachten over PVV'ers op Facebook gezet. In een toelichting stelt initiatiefnemer Koos Jan Schouten dat premier Mark Rutte steeds pijnlijker ervaart dat Geert Wilders vooral goed is voor Geert Wilders.

ANP/Redactie
De PVV-fractie in de Tweede Kamer. ©ANP Beeld
De PVV-fractie in de Tweede Kamer. ©ANP

'En wellicht voor zijn (blanke) joods-christelijke medemens. Dus de eerste klacht moet van Mark komen', aldus Schouten op Facebook.

'Mijn drijfveer is dat ik al 13 jaar in Bulgarije woon en hier mijn ICT-bedrijf heb gevestigd vanwege de hoogwaardige kwaliteiten van de Bulgaarse programmeurs', laat initiatiefnemer Schouten desgevraagd weten. 'Deze treiterpraktijken van de PVV en het belachelijk maken van Oost-Europeanen is veel slechter voor Nederland in het buitenland dan men denkt'.

De eerste zorg is ook al geuit op de nieuwe Facebookpagina. Zo ventileert iemand zijn zorgen 'over de import van Hongaarse bruiden door die Limburgse blonde jongetjes'.

Discriminatieklachten
Meer dan 2000 mensen hebben een klacht ingediend over het discriminerende karakter van het Polenmeldpunt van de PVV. Dat gebeurde bij de Anti Discriminatie Bureaus in Nederland, meldt hun brancheorganisatie LBA.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden