Update

NU.nl presenteert Duitstalige versie

AMSTERDAM - Onder de naam Dnews.de steekt het Nederlandse nieuwsbedrijf NU.nl donderdag de grens met Duitsland over. De Duitsers krijgen voortaan in hun eigen taal een handzaam overzicht gepresenteerd van het laatste Duitse nieuws. De Duitstalige website ziet er bijna hetzelfde uit als de populaire Nederlandse versie en wordt in Amsterdam gemaakt.

Dnews.de springt naar eigen zeggen in een gat in de markt. Volgens hoofdredacteur Antje Winter kennen de Duitsers geen website zoals NU.nl. ''In Duitsland zijn veel goede nieuwssites met sterke achtergronden en lange verhalen. Wat Duitsland nog niet had is een site die in één oogopslag het belangrijkste nieuws biedt. Daarmee is Dnews.de een aanvulling op de Duitse nieuwsmarkt. Dat is onze kracht'', aldus Winter. ,We gaan ervan uit dat Duitsers ook een gemakkelijk overzicht willen hebben van de belangrijkste nieuwsstromen. Die selectie maken wij voor ze.

Winter wil niet zeggen hoeveel bezoekers de nieuwe website ambieert. ''Eerst gaan we bekijken of de formule werkt. Of de mensen ons weten te vinden en of ze daarna bij ons terugkomen. Daar gaat het voorlopig om.''

Uitgever Joris van Lierop verwacht binnen drie maanden een beeld te hebben van het bezoekersgedrag van de website. Van Lierop zegt met Dnews.de te mikken op een jonge doelgroep van Duitsers tussen de 20 en 45 jaar. Het is volgens de uitgever niet nodig om de aanval te openen op de grootste bestaande sites van Der Spiegel, Die Welt en Bild. ''In Duitsland is het internetbereik momenteel 55 procent, tegenover 80 procent in Nederland. Ik voorzie een grote groei van alle Duitse nieuwssites'', aldus Van Lierop.

De uitgever sluit niet uit dat hij in de toekomst nog meer kopieën van NU.nl in andere Europese landen introduceert. ''Frankrijk en België liggen voor de hand, maar eerst wachten we af hoe de Duitse website werkt.'' Lastig is dat goede domeinnamen al lang zijn vastgelegd. Zo was Jetzt.de in Duitsland al in gebruik bij de Süddeutsche Zeitung. (ANP)

undefined

Foto website Dnews.de Beeld
Foto website Dnews.de
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden