Update

Novamedia betaalde ruim 400.000 euro voor Scheltema

De koopsom van Scheltema in Amsterdam, dat werd gekocht door Novamedia, bedroeg 457.500 euro. De verkoop van de winkels die vanuit de failliete boekhandelketen Polare een doorstart maakten, heeft in totaal ruim 2,3 miljoen euro opgeleverd. Dat blijkt uit de eerste faillissementsverslagen die curator Kees van de Meent heeft gepubliceerd.

Redactie
null Beeld Klaas Fopma
Beeld Klaas Fopma

Voor de Rotterdamse Donner en het Utrechtse Broese werden respectievelijk 386.000 euro en 300.000 euro betaald.

Nog eens 2,3 miljoen euro werd binnengehaald door de verkopen in de winkels die gedurende de faillissementsperiode open waren.

De opbrengsten uit de failliete boedel zijn niet voldoende om alle schuldeisers te betalen. Zo bedragen de vorderingen van de banken ABN Amro en ING bij elkaar ruim 10 miljoen euro. De vordering van boekenleverancier CB is nog niet binnen, maar die komt vermoedelijk neer op circa 6 miljoen euro.

Eerder deze maand werd al bekend dat de curator erin was geslaagd 16 van de 21 boekwinkels van Polare onder te brengen bij nieuwe eigenaren, in de meeste gevallen lokale boekondernemers. Door de doorstart kunnen ten minste 214 van bijna 500 werknemers hun baan behouden, zei Van de Meent vrijdag.

De curator streeft ernaar over enkele maanden zijn volgende faillissementsverslag te publiceren, met daarin de resultaten van zijn onderzoek naar de precieze oorzaken van het faillissement.

Polare ging eind februari failliet. De boekwinkelketen ontstond in 2012 door de samenvoeging van Selexyz en De Slegte en was tot aan het faillissement eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij ProCures.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden