NOS voor rechter na video met criminelen

HILVERSUM - De vastgoedmagnaat Chris Thunnessen spant een kort geding aan tegen het NOS Journaal.Aanleiding is een uitzending van zondag, waarin videobeelden uit het jaar 2000 werden getoond van een door Thunnessen georganiseerd feest in Monaco. Volgens het journaal wordt daarop de verwevenheid van de onder- en bovenwereld heel goed zichtbaar.

Thunnessen bestrijdt dat en eist rectificatie. Omdat de NOS zegt daartoe geen aanleiding te zien, stapt hij naar de rechter om rectificatie af te dwingen. Dit zei zijn advocaat Oscar Hammerstein gisteravond in het tv-programma Pauw & Witteman.

Op het feest waren ruim tweehonderd gasten uit de zakenwereld en societykringen, onder wie tv-presentator Willem Duys en prinses Margarita te zien. Ook toont de video advocaat Bram Moszkowicz in gesprek met crimineel John Mieremet, die jaren later (2005) in Thailand werd geliquideerd. Ook de crimineel Sam Klepper is van de partij. Hij werd een maand na de opname vermoord. Naast hen zit ook Willem Holleeder, die momenteel terechtstaat wegens het afpersen van zakenlieden.

Volgens Thunnessen zijn de beelden afkomstig van een videofilm die in zijn opdracht is gemaakt tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van zijn bedrijf Metterwoon. Hij had 220 gasten uitgenodigd om onder meer een gala van de Flying Doctors bij te wonen. Holleeder, Klepper en andere onderwereldfiguren zijn 'niet door mij uitgenodigd', aldus Thunnessen in Pauw & Witteman.

Volgens het journaal waren ruim tweehonderd advocaten, notarissen, accountants en huizenhandelaren met hun partner ingevlogen voor het feest van drie dagen. Thunnessen zou alles voor iedereen hebben betaald. (ANP)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden