NorthernLight naar China

AMSTERDAM - Het Amsterdamse ontwerpbureau NorthernLight heeft een grote Chinese order binnengesleept. Het bedrijf mag een permanente tentoonstelling inrichten in het grootste wetenschapsmuseum ter wereld.NorthernLight krijgt een verdieping van 6400 vierkante meter tot zijn beschikking in het New China Science and Technology Museum, dat in 2009 zal verrijzen in Peking. Het betreft de grootste order ooit voor het Amsterdamse bedrijf, met een waarde van enkele tonnen.

Het Chinese museum heeft vijf partijen geselecteerd, die elk een tentoonstellingsruimte zullen inrichten. Hiervoor was een internationale prijsvraag uitgeschreven. NorthernLight behoort tot de winnaars.

De selectieprocedure was zwaar, zegt Peter Slavenburg, directeur van NorthernLight. ''Het heeft ons heel veel werk gekost.'' Vandaag reist hij naar Peking voor het eerste werkoverleg. De tentoonstelling moet in november gereed zijn.

Het Chinese museum zal het grootste wetenschapsmuseum ter wereld zijn, met een vloeroppervlak van 102.000 vierkante meter. De tentoonstelling van NorthernLight zal gaan over de invloed van technologie op het dagelijks leven en is bedoeld voor iedereen ouder dan acht jaar. ''De tentoonstelling is interactief, mensen mogen vrijwel alles aanraken. Ook de toekomst komt aan de orde,'' zegt Slavenburg.

Hij noemt de tentoonstelling een combinatie van het Amsterdamse wetenschapsmuseum Nemo en het futuristische Living Tomorrow in Zuidoost.

Het ontwerpbureau zal een kantoor openen in Peking. ''Dit is onze vierde opdracht die we binnenhalen in China,'' zegt Slavenburg. ''We openen dit jaar al twee tentoonstellingen in Hongkong, dus het is tijd om daar naartoe te gaan.'' Het bedrijf zal in China met lokale ontwerpers in zee gaan.

NorthernLight heeft in Amsterdam bijgedragen aan Nemo en het Amsterdams Historisch Museum. Er werken 25 mensen, van wie tien freelancers. Het bedrijf heeft ook een multimediale tak, Kiss The Frog, met tien werknemers.

www.northernlight.nl

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden