Noorderparkbad krijgt vorm

Het voorlopig ontwerp voor het Noorderparkbad. Beeld
Het voorlopig ontwerp voor het Noorderparkbad.

De contouren van het nieuw te bouwen Noorderparkbad worden steeds duidelijker. Stadsdeel Noord organiseert een informatie- en inspreekavond over het nieuwe zwembad dat in 2013 op het terrein van het huidige Floraparkbad, uit 1974, moet verrijzen.

Vorig jaar mei had de deelraad al unaniem ingestemd met het programma van eisen voor het nieuwe zwembad. Nu de plannen meer gestalte krijgen is het aan de bewoners van Amsterdam-Noord en omstreken het uitwerkingsplan kritisch te bekijken. Het plan behelst de indeling van het terrein: waar komt de parkeerplaats, waar komt het zwembad en welke varianten zijn er voor de vorm en grootte van de ligweide.

Tot grote verontwaardiging van de vaste zwemmers en zwemverenigingen sneuvelde het 50 meterbad vorig jaar in de plannen. Het stadsdeel achtte het niet verantwoord de kosten voor zo'n bad op zich te nemen. Het toekomstige bad wordt een gezins- en familiebad.

Binnen komen twee 25 meterwedstrijdbaden en een zogenaamd activiteiten- en doelgroepbad; buiten is een wedstrijdbad van 25 meter, een recreatiebad, een glijbaan, een kleuterbad, een peuterbad en een ligweide. De horeca die er gevestigd wordt, zal ook toegankelijk zijn voor bezoekers van het Florapark, waarin het zwembad is gelegen. De bedoeling is dat het gebouw duurzaam wordt gebouwd, het water- en energieverbruik moet zo laag mogelijk zijn.

De informatie- en inspreekavond is op 20 maart van 19.30 tot 21.30 uur in het Antoniushuis op de Kamperfoelieweg 207.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden