Nog twee markt­meesters opgepakt

Foto ANP Beeld
Foto ANP

AMSTERDAM - De politie heeft in het omkoopschandaal rond de markten ook de laatste twee marktmeesters van stadsdeel Centrum aangehouden. De hele ploeg van zeven zit nu vast op verdenking van het aannemen van steekpenningen van marktkooplieden.

Volgens de Amsterdamse recherche gaat het om jarenlange fraude en hebben ze tienduizenden euro's in hun zak gestoken. De twee arrestanten zijn het hoofd van de marktmeesters en een collega die als laatste bij de ploeg aan het werk kwam. Deze twee hebben vorige week collega's van stadsdeel Centrum ingewerkt als marktmeesters, waarmee nu een heel nieuwe ploeg verantwoordelijk is voor de inspectie van de markten in de binnenstad.

Vertrouwen
Alle marktkooplieden die in het Centrum op de markt staan, bijeengeroepen door het stadsdeel, hebben vanmiddag te horen gekregen dat vanaf morgen alle regels in de marktverordening strikt gehandhaafd worden.

Stadsdeelbestuurder Erik Koldenhof heeft 'genoeg vertrouwen' in de leidinggevenden bij het marktwezen. ''Het hoofd marktzaken zit er pas sinds oktober. Het was een gesloten systeem en het speelde zich allemaal buiten af. Het lijkt me sterk dat je dat als leidinggevende te horen krijgt.''

In reactie op de corruptie-affaire heeft de belangenvereniging van marktondernemers op de Dappermarkt het initiatief genomen tot oprichting van de Federatie Amsterdamse Markten (FAM). Volgens initiatiefnemer Ed Wijnberg was dit noodzakelijk nu 'het stadsdeel naar de marktondernemers wijst om het eigen straatje schoon te vegen en het imago van de Amsterdamse markten ernstige schade heeft opgelopen'. (ALBERT DE LANGE)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden