Nog steeds geen beeld omvang zedenzaak

De hal van kinderdagverblijf het Hofnarretje. Foto ANP Beeld
De hal van kinderdagverblijf het Hofnarretje. Foto ANP

AMSTERDAM - De gemeente en politie kunnen nog steeds geen uitsluitsel geven over hoeveel slachtoffers hoofdverdachte Robert M. en zijn kompanen in de Amsterdamse zedenzaak hebben gemaakt. Het onderzoek is nog in volle gang.

De zeventig familierechercheurs die op de zaak zitten praten deze week nog met ouders die vermoeden dat hun kind slachtoffer is geweest van M. Het Academisch Medisch Centrum (AMC) is begonnen met het onderzoeken van vermoedelijke slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak. Het ziekenhuis heeft dinsdag en woensdag tussen de dertig en veertig mogelijke slachtoffertjes onderzocht.

De GGD Amsterdam heeft alle huisartsen in Amsterdam op de hoogte gesteld van de diverse aspecten van de zedenzaak. Op deze manier kunnen artsen, al dan niet samen met ouders, beter beoordelen of er reden is aan te nemen dat jonge kinderen die bepaalde klachten hebben, mogelijk in het verleden zijn misbruikt.

Kinderdagverblijf Het Hofnarretje heeft een nieuwe interim-manager. Het is Matteke Winkel, sociaal pedagoge en interim-manager voor zorg- en pedagogische instellingen. Haar voornaamste taak wordt ervoor te zorgen dat kinderen op een verantwoorde wijze worden opgevangen bij Het Hofnarretje.

Winkel volgt directeur Albert Drent op, die dinsdag zijn taken neerlegde als leidinggevende van alle vestigingen van Het Hofnarretje. Drent lag de afgelopen dagen flink onder vuur door de zedenzaak rond verdachte Robert M.

Pedofielenvereniging Martijn meldde woensdag dat Richard van O., de eveneens verdachte echtgenoot van M., enige tijd lid is geweest van de club. De organisatie liet weten ''niet de indruk te hebben dat Van O. een monster is. Maar zijn partner en hij hebben wel dingen gedaan waar de Vereniging Martijn nadrukkelijk afstand van neemt.'' Eerder liet pedofielenvereniging Martijn al weten de afgelopen dagen talloze bedreigingen te hebben ontvangen. Die volgden op de persconferentie zondagavond over de zedenzaak in Amsterdam.

De Tweede Kamerfractie van de PvdA wil dat het Openbaar Ministerie strafrechtelijk onderzoek gaat doen naar Martijn. Volgens Kamerlid Khadija Arib zet de vereniging aan tot misbruik van kinderen. Zij wil dat de website van de vereniging direct uit de lucht gaat. (ANP)

null Beeld

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden