Nog steeds gebreken bij Inholland

De opleidingen commerciële economie en media en entertainmentmanagement aan hogeschool Inholland zijn nog steeds niet helemaal in orde. De opleidingen voldoen nog steeds niet volledig aan de standaarden van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Beeld ANP

De opleidingen voldoen nog steeds niet volledig aan de standaarden van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Volgens de NVAO kunnen de opleidingen niet aantonen dat alle afgestudeerden aan de eindkwalificaties voldoen. De accreditatieorganisatie heeft een groot aantal eindwerken beoordeeld van betrokken studenten. Een groot deel van deze eindwerken, die voor april 2012 gemaakt zijn, voldoen niet aan de eisen voor hbo-bachelorniveau, meent de organisatie.

De opleidingen scoren wel een voldoende op 15 andere onderzochte punten. Maar omdat de standaard 'toetsing en gerealiseerde eindkwalificaties' onvoldoende wordt beoordeeld, krijgen de opleidingen een onvoldoende als geheel van de accreditatieorganisatie.

In september 2013 worden de opleidingen opnieuw beoordeeld. Pas dan zal staatssecretaris Halbe Zijlstra (Onderwijs) beslissen of hij definitief afziet van het intrekken van de de accreditatie voor de opleidingen. De NVAO hield de opleidingen tegen het licht na een vernietigend rapport van de onderwijsinspectie vorig jaar. Daaruit bleek dat een aantal hbo-opleidingen de wet- en regelgeving voor de bewaking van het eindniveau niet goed genoeg naleeft.

De NVAO boog zich ook over de opleidingen bedrijfseconomie en vrijetijdsmanagement en oordeelde dat die opleidingen wel van voldoende kwaliteit zijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden