Nog maar ruimte voor twee evenementen in nieuw Oosterpark

Het aantal grote evenementen in het Oosterpark wordt teruggebracht van vijf naar twee. Met deze maatregel wil het bestuur van Oost het drukbezochte park minder zwaar belasten.

Patrick Meershoek
Appelsap Festival is een van de vijf evenementen die plaatsvonden in het Oosterpark. Het is onduidelijk of het festival er kan blijven Beeld Het Parool
Appelsap Festival is een van de vijf evenementen die plaatsvonden in het Oosterpark. Het is onduidelijk of het festival er kan blijvenBeeld Het Parool

Sinds de renovatie van het Oosterpark is het terrein minder geschikt voor grote evenementen, schrijft het stadsdeel in een evaluatie van het evenementenbeleid. Daarbij komt dat de nieuwe grasmat nog kwetsbaar is en de bomen nog moeten aarden. Voorgesteld wordt de evenementen in het Oosterpark zo veel mogelijk op het asfalt te laten plaatsvinden.

Het Oosterpark is vanouds de plek voor vijf grote evenementen: Loveland, Keti Koti, Roots Open Air, Appelsap en de Intreeweek van de UvA. Het afgelopen jaar moesten deze festivals vanwege de renovatie uitwijken naar andere parken en pleinen.

Welke festivals kunnen terugkeren naar het Oosterpark is nog niet duidelijk. Wel staat in de evaluatie dat de vijftigduizend bezoekers die Keti Koti het afgelopen jaar op het Museumplein trok, in het Oosterpark eigenlijk niet meer onder te brengen zijn.

Voor alle muziekfestivals in Oost geldt voortaan dat de zware bastonen moeten worden weggefilterd. Het afgelopen jaar is een experiment uitgevoerd, en dat is goed bevallen. De festivalgangers bleken er nauwelijks iets van te merken en het aantal klachten van omwonenden over geluidhinder daalde aanzienlijk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden