Nog geen oplossing voor ruziënde olifanten

Dierenpark Emmen is er nog niet in geslaagd een nieuwe dierentuin te vinden voor vier olifanten die al maanden ruzie hebben met de rest van de kudde. De beide olifantenfamilies waaruit de kudde bestaat, worden al die tijd apart gehouden. 's Ochtends mag de ene familie naar buiten, 's middags de andere. 's Nachts worden ze in de verblijven gescheiden door een dik hek.

Moeder met jong in Dierenpark Emmen Beeld ANP
Moeder met jong in Dierenpark EmmenBeeld ANP

De twee families strijden met elkaar om de macht in de kudde. Dat liep het afgelopen najaar zo uit de hand dat ze voortdurend ruzie maakten, elkaar wegduwden en mepten met hun slurf. Vier olifanten van één familie moeten daarom verdwijnen, maar Dierenpark Emmen heeft nog geen nieuwe plek voor ze gevonden bij een andere Europese dierentuin.

'Een zebrahengst of een mannetjesgiraf kun je vrij gemakkelijk herplaatsen. Maar het is wat anders als je een nieuwe en verantwoorde plek zoekt voor vier olifanten in één keer', zei een woordvoerder van de dierentuin vrijdag. Dierenpark Emmen wil dat de vier dikhuiden (een moeder, twee zonen en een dochter) bij elkaar blijven, omdat familieverbanden bij olifanten erg belangrijk zijn.

Het Dierenpark besloot eind vorig jaar een einde te maken aan de twist tussen beide families; moeder en kinderen moeten naar een andere dierentuin. Er worden geen nieuwe olifanten aangekocht. De kudde wordt vanzelf aangevuld met babydikhuidjes, verwacht de dierentuin.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden