NOC*NSF gaat organisatie inkrimpen

Andre Bolhuis voorzitter van NOC*NSF. Foto ANP Beeld
Andre Bolhuis voorzitter van NOC*NSF. Foto ANP

Het bestuur van sportkoepel NOCNSF gaat de organisatie inkrimpen. Het plan hiertoe zal op 11 mei aan de algemene vergadering worden voorgelegd. Het aantal fulltimebanen moet binnen een jaar met 10 procent worden teruggebracht en ook de organisatiestructuur wordt aangepakt.

Hiermee hoopt NOCNSF de twee belangrijkste doelen de komende jaren te realiseren: een plek voor Nederland in de mondiale top tien en het aantal sportende Nederlanders uitbreiden van 65 naar 75 procent.

Begin dit jaar richtte NOCNSF een TaskForce op van bestuurders en professionals van de sportbonden die de organisatie moest helpen met de vernieuwing. Daarnaast is onderzoek verricht door een onafhankelijk bureau. Op basis van de resultaten van dit onderzoek en in overleg met de TaskForce is NOCNSF tot het plan voor de nieuwe organisatie gekomen.

''Het is bijzonder prettig dat we samen met de TaskForce tot de conclusie zijn gekomen dat de NOCNSF-organisatie toe is aan een vernieuwing. Die vernieuwing zal zeker leiden tot een hoge klanttevredenheid bij de bonden, onze leden'', aldus voorzitter André Bolhuis.

Ook algemeen directeur Gerard Dielessen is positief. ''Ik ga graag de uitdaging aan om samen met de medewerkers van NOCNSF de noodzakelijke vernieuwing snel en doortastend tot stand te brengen. Het is belangrijk om dat snel te doen; er is genoeg te doen en onze ambities om de sportparticipatie te verbreden en structureel in de mondiale top tien te komen, wachten niet.'' (ANP)

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden