Column

Nina

THEODOR HOLMAN

Ik schreef gisteren over het idiote, fanatieke islamclubje Sharia4Holland. Ik schreef dat tot mijn grote, grote verdriet de journaliste Nina Jurna lid van deze sekte was.

Jurna belde mij gisteravond laat op en zei dat zij niets met Sharia4Holland te maken heeft. Zij vertelde mij dat zij niet weet waarom haar naam in verband met deze sekte is genoemd. Ze zei dat ze vermoedt dat het met haar Facebookaccount te maken heeft.

Ik geloof haar.

Zij heeft, in tegenstelling tot wat ik gisteren schreef, niets te maken met Sharia4Holland.

Ik herhaal het nog maar eens: Nina Jurna, de RTL-en NRC-correspondente heeft niets te maken met Sharia4-
Holland!!!

Vraag: ''Nina. Hoe komt het dat men jouw naam noemt?''
Antwoord: ''Dat weet ik niet.''

Doorvraag: ''Heb je zelf enig idee?''
Antwoord: ''Nee.''

Voordat ik Jurna sprak, had ik contact met Pieter Klein van RTL, de omroep waarvoor Nina werkt. Nadat hij mij een klootzak, een lul, een zak, een schurk, een schoft, een eikel, een slecht journalist, de slechtste journalist van Nederland en Het Parool de slechtste krant van Nederland had genoemd ('We maken jullie kapot') omdat ik 'geen wederhoor' had toegepast, vroeg ik hem het nummer van Jurna. Dat gaf hij niet. Toen vroeg ik (vijf keer) of hij Jurna dan míjn nummer wilde geven. Dat weigerde hij te doen. Hij zei - heel collegiaal - dat hij mijn ontslag kon bewerkstellligen. (Hé, Harm Taselaar van RTL, wat voor mensen heb jij in dienst? Bel mij eens!)
Klein vertelde dat hij contact met 'belangrijke mensen' had en dat die er wel voor zouden zorgen dat ik ontslagen word. (Wie Pieter?)
Klein wist niet met wie ik aan tafel zat. Anders had hij zijn mond wel gehouden. Hij was trouwens dronken, heb ik later begrepen.

Afijn lezer, het doet er niet toe. Waar het mij om gaat is dat de voortreffelijke RTL-correspondente Nina Jurna niets met Sharia4Holland te maken heeft. RTL moet maar uitzoeken hoe het komt dat haar naam is genoemd.

En als ik RTL was, zou ik met die Klein doen wat hij mij toewenste: ontslag op staande voet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden