Nijlpaarden overleden drugsbaron vormen plaag

COLOMBIA - Een nijlpaard schijnt ook te overleven in het tropische klimaat van Midden-Colombia. Dit bewijzen twee nijlpaarden die ontsnapten van het landgoed van wijlen Pablo Escobar. De twee maakten deel uit van de verzameling dieren die de drugsbaron begin jaren tachtig per Russisch transportvliegtuig uit Afrika liet invliegen: zebra's, giraffes, buffels en struisvogels. Dit meldt de website van NRC Handelsblad.

Enkele jaren geleden opende de regering op de geconfisqueerde haciënda een antidrugsmuseum. De meeste dieren gingen naar echte dierentuinen, maar de zebra's en nijlpaarden bleven achter. In 2007 slaagden twee nijlpaarden - een mannetje en een vrouwtje - erin samen te ontsnappen. Uit hun samenzijn kwam een kalfje voort. Inmiddels is het paar uit elkaar.

De autoriteiten willen de drie graag vangen, omdat ze voor overlast zorgen, meldde de krant El Tiempo gisteren. Boeren langs de Río Magdalena en enkele zijrivieren, klagen dat vee wordt aangevallen. De lokale bevolking schiet op de dieren om ze te verjagen.

Over drie weken worden kooien en lokaas geplaatst. Van het vrouwtje en haar jong is bekend waar ze ongeveer leven. Het mannetje is al een maand niet gesignaleerd. Hij leefde lang onder een brug, maar zou mensenschuw zijn geworden door het geluid van de motoren op vissersboten.

Pablo Escobar had een indrukwekkende verzameling dieren op zijn Colombiaanse landgoed. Twee nijlpaarden wisten te ontsnappen na zijn dood. Foto EPA Beeld
Pablo Escobar had een indrukwekkende verzameling dieren op zijn Colombiaanse landgoed. Twee nijlpaarden wisten te ontsnappen na zijn dood. Foto EPA
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden