PlusFilm

Night Hunter is een onderhoudende thriller

Een oud-rechter die gedesillusioneerd verder gaat als eigen rechter en een agent die in het hoofd van een verdachte probeert te kruipen. Night Hunter is een ietwat stereotype maar onderhoudende thriller.

Wie trekt aan de touwtjes? Dat is de vraag die al snel centraal staat in de thriller Night Hunter. In een huis waar vrouwen en meisjes werden vastgehouden, misbruikt en vermoord, wordt Simon gearresteerd. Met zijn aanhouding lijken veel vermissingen te zijn opgelost. Tijdens de politie-inval – geleid door rechercheur Marshall – wordt Lara (Eliana Jones) bevrijd. Lara hebben we dan al ontmoet. Met haar partner in crime Cooper lokt zij potentiële vrouwenmisbruikers in de val om ze ‘passend’ te straffen.

Hij en Marshall streven hetzelfde na, zij het met andere motieven. ­Cooper (Ben Kingsley) is een oud-rechter, die na een zeer traumatische gebeurtenis het geloof in het rechtssysteem is verloren en het recht in ­eigen hand heeft genomen.

Marshall (Henry Cavill) is nog niet zo lang gescheiden van zijn vrouw en heeft net zijn tienerdochter verboden met vreemde manen te chatten (zal zij later in de film nog een cruciale rol spelen?). Hij wil gewoon de zaak oplossen – zeker als blijkt dat er meer slachtoffers vallen, terwijl Simon (Brendan Fletcher) op het politie­bureau wordt verhoord. Is Simon wel de dader?

Agent/profiler Rachel (Alexandra Daddario) probeert door te dringen in het hoofd van de blijkbaar schizofrene Simon. Zij probeert of ze Simon naar de oplossing kan sturen. Wie trekt aan de touwtjes? Dan wordt Lara opnieuw ontvoerd.

Night Hunter is een wat stereotype, maar onderhoudende thriller. Het antwoord op de vraag of je voor eigen rechter mag spelen laat regisseur ­David Raymond in het midden. Zijn personage Simon doet denken aan de rol van Edward Norton in Primal ­Fear, zonder dat Night Hunter bij die film in de buurt komt.

En wat is het fijn om de geweldige Stanley Tucci te zien, al is het maar in een bijrol.

Night Hunter

Regie David Raymond
Met Henry Cavill, Ben Kingsley, Eliana Jones, Alexandra Daddario, Brian Fletcher
Te zien in Arena, De Munt

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden