Nieuwe yogatrend: stretchen met een deephouse dj

Yoga is bedoeld voor ultieme ontspanning, maar niet iedereen wordt zen van complete stilte. Wie de 'downward facing dog' liever met een muziekje doet is er nu deephouse yoga.

Het Parool
Put your hands up in the air, put your hands úp in the air! Beeld anp
Put your hands up in the air, put your hands úp in the air!Beeld anp

Yoga lijkt constant aan randstedelijke ontwikkeling onderhevig. Na yoga met wijn, waarbij je glaasjes rood afwisselt met een zonnegroet, en yoga met geiten (ja, echt), is er dan nu deephouse yoga. Want waarom niet het beste van een club combineren met stevig robbertje ontspannen?

Initiatiefnemer en yoga-instructeur Merle van Riessen (35): "Als je tijdens bepaalde oefeningen ondersteund wordt door deephouse kom je veel meer ín de les, in een flow. Daardoor is de combinatie van yoga en deephouse heel gaaf."

Is het niet tegenstrijdig, ontspannen door yoga én je laten opzwepen?
"De les is opgedeeld in verschillende delen. We beginnen rustig, zetten dan aan met flinke house en eindigen héél rustig, met haast klassiek tunes in de house, zodat je echt kunt ontspannen."

Dus we staan straks niet constant te housen?
"Haha, nee. Al helpt deephouse wel bij de actieve yoga. Stel, je staat in een club: dan kun je door goede beats harder gaan dansen. Dat werkt met yoga hetzelfde: als we een tijdje gaan planken voel je je ook krachtiger door de muziek. Dan krijg je energie van de house."

En een dj draait ter plekke?
"Ja, Bob, een vriend van me, speelt in op de sfeer. Dat werkt goed. Als mensen in child's pose liggen dan kijken we elkaar even aan en draait hij wat zachter. Bij een warrior pose kan hij wat steviger draaien. Zo ondersteunt hij de les anderhalf uur, eindigend met ontspanning."

De eerste twee edities waren snel uitverkocht. Gaan jullie nu vaker lessen geven?
"Het liefst willen we tijdens festivals op campings ochtendlessen doen. Tot die tijd gaan we meerdere events organiseren in Amsterdam."

Deephouse Yoga
14 april (uitverkocht), Roest
21 mei (10.30-12.00) Atelier Restaurant & Bar

Instructeur Merle van Riessen en bevriende dj Bob. Beeld Hanna Vink
Instructeur Merle van Riessen en bevriende dj Bob.Beeld Hanna Vink

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool .

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden