Nieuwe woningen op Sciencepark voor statushouders en jongeren

Op Sciencepark worden in oktober 240 nieuwe woningen opgeleverd. De ene helft van de huizen zal bewoond worden door statushouders en de andere 120 zijn voor studenten en jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar bedoeld.

Het Parool
Sparkvillage moet er zo uit komen te zien. Beeld Rochdale
Sparkvillage moet er zo uit komen te zien.Beeld Rochdale

Spark Village is de naam van de nieuwe locatie. Woningcorporatie Rochdale neemt de bouw van de woningen voor hun rekening.

Het toekomstige complex bestaat uit twee bouwlagen met woningen van 24 vierkante meter en gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een woonkeuken en een plein buiten. De huur van de woningen gaat 560 euro bedragen. Voor jongeren tot 23 jaar wordt de huurprijs afgetopt zodat zij nog steeds aanspraak maken op huurtoeslag.

Motivatie
Wil je een woning bemachtigen in Spark Village? Dat gaat niet zomaar. Naast de vereiste dat je ingeschreven moet staan bij een studie, wordt er ook geselecteerd op motivatie en aanwezigheid bij informatieavonden. De eerste avonden voor jongeren zijn inmiddels geweest, voltijd studenten kunnen eind augustus reageren.

Volgens Rochdale moeten nieuwe bewoners iets bij kunnen dragen aan 'de community' en sta je open voor mensen met een andere achtergrond.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden