Nieuwe tarieven leges Amsterdam-West voor goedkeuring naar deelraad

Een kapvergunning aanvragen in Amsterdam gaat de komende jaren flink duurder worden. ©anp

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West heeft de tarieventabel voor 2012 ter vaststelling doorgestuurd naar de deelraad. Naar verwachting stelt de deelraad op dinsdag 6 december de tarieventabel vast. Met deze nieuwe tabel worden onder andere de hoogte van de bouwleges en de leges voor kapvergunningen vastgesteld. De leges zijn de kosten die de gemeente in rekening brengt voor het behandelen van een aanvraag voor bijvoorbeeld een bouwvergunning of kapvergunning.

Er wordt met de nieuwe tarieventabel gestreefd naar uniforme tarieven in de hele stad. Godfried Lambriex, portefeuillehouder Financiën: 'Hiermee ontstaan zoveel mogelijk gelijke tarieven voor alle stadsdelen voor dezelfde producten en dienstverlening. Op deze wijze wordt het tarievenbeleid van de stadsdelen voor de Amsterdamse burgers inzichtelijk en begrijpelijk.'

In de nieuwe tabel worden kapvergunningen en bouwleges duurder. Zo gaat een kapvergunning voor één tot vijf bomen 122 euro kosten in plaats van de huidige 61 euro. De splitsvergunningen zullen daarentegen worden verlaagd. De verlaging wordt in twee jaar (2012 en 2013) doorgevoerd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden