Nieuwe start Kwakoe Festival

Het Kwakoe Festival gaat door. De stichting Kofoe van de Kwakoeveteranen Emile Esajas en Ricardo Verweij krijgt een vergunning als zij de procedure goed doorloopt, heeft stadsdeel Zuidoost besloten.

Archieffoto van Kwakoe. De 37ste editie van het festival in het Bijlmerpark begint 21 juli en duurt vijf weekenden. © ANP Beeld
Archieffoto van Kwakoe. De 37ste editie van het festival in het Bijlmerpark begint 21 juli en duurt vijf weekenden. © ANP

De 37ste editie van het festival in het Bijlmerpark begint 21 juli en duurt vijf weekenden. Het voetbal wijkt uit naar het complex van Zuidoost United in het Bijlmerpark.

Na eerdere tekorten werd het feest vorig jaar afgelast. Van de organisatoren wordt nu meer verwacht dan vroeger. Het stadsdeelbestuur wijst erop dat ze niet meer op extra financiële of ambtelijke ondersteuning door het stadsdeel kunnen rekenen. Ook bemoeit het zich niet met de programmering en met het uitvoeren van alle plannen. Wel zal het vooraf het terrein op orde brengen, maar op kosten van de organisatie.

Dat legt een extra druk op Esajas, in de jaren zeventig één van de vaders van het afro-Surinaamse evenement, en Ricardo Verweij, sinds 1983 betrokken bij de organisatie Kwakoe. De komende weken moeten zij hun aanvraag uitwerken ten aanzien van zaken als openbare orde en veiligheid, verkeer en milieu. Dat gebeurt volgens het stadsdeel in samenwerking met gemeentelijke diensten, politie en brandweer.

Kofoe kwam volgens het stadsdeel als beste uit de bus van zes kandidaten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden