Nieuwe serie over buurvrouwen in Floradorp

In broedplaats De Ceuvel in Noord is aankomende drie weekends exclusief de pilot te zien van Bep & Bodien, een nieuwe, komische serie over twee bevriende buurvrouwen in het kleine Floradorp.

Bep, in haar Floradorpse straatje. Beeld Bep & Bodien
Bep, in haar Floradorpse straatje.Beeld Bep & Bodien

Bep & Bodien is een komische serie over twee buurvrouwen die in Floradorp op elkaars vriendschap leunen. Groot-Amsterdamse actrices Arianne Fennema en Conny Wilhelmus zijn bedenkers van de serie én vertolken de hoofdrollen. De serie moet nog gemaakt worden, maar de pilot, de eerste aflevering, is al exclusief te bekijken in De Ceuvel. Arianne: "Om de hoek van waar we het hebben opgenomen."

Bep en Bodien zijn twee compleet nieuwe Amsterdamse televisiekarakters. Hoe kwamen die personages tot stand?
Arianne: "Conny en ik werden een aantal jaar terug als twee buurvrouwen gecast in de korte film Lief Konijn, van Camiel Schouwenaar. Die personages vonden we zo leuk dat we dachten: die twee moeten een eigen serie krijgen."

Wat zijn Bep en Bodien voor vrouwen?
"Het zijn twee buurvrouwen uit Amsterdam-Noord die elkaar erg nodig hebben om zich goed te voelen. Soms kunnen ze niet mét elkaar, en soms niet zónder elkaar. Bep is letterlijk en figuurlijk de stevige en Bodien is juist een twijfelaar. Dat is de balans. Samen beleven ze in Floradorp komische avonturen."

Waarom in Floradorp?
"Omdat het een heel bijzondere plek is. Het ziet eruit als een filmset, met roze en blauwe huisjes.
Daarbij zijn de bewoners erg leuk: Floradorpers zijn heel open, en... duidelijk. Tijdens het opnemen gingen er altijd wel deuren open van nieuwsgierige bewoners."

Wanneer is de Floradorpse serie te zien?
"Als we de kans krijgen meer afleveringen te schieten. We hebben de eerste aflevering nu in eigen beheer gemaakt, en hopen dat we sponsors vinden voor de serie."

En tot die tijd wordt het nog drie keer vertoond in De Ceuvel?
"Ja, elk weekend. Om de hoek van onze filmlocatie. Dat vonden we leuk, omdat de bewoners dan ook de kans krijgen om hun huizen voorbij te zien komen.
Omdat we niet verwachten dat elke oudere Floradorper om half elf naar de Korte Papaverweg schuifelt vertonen we Bep & Bodien vanavond trouwens ook in een klein kantoortje van huurdersvereniging Floradorp. En zo brengen we de serie weer terug naar waar deze begon."

Bep & Bodien
Zondag 31 juli, 7 augustus en 21 augustus
Broedplaats De Ceuvel

Bekijk hier de korte film Lief Konijn, met op 04:40 de buurvrouwen waarop Bep en Bodien gebaseerd zijn.

Conny Wilhelmus (l) en Arianne Fennema als Bep en Bodien Beeld Marijke Keijser
Conny Wilhelmus (l) en Arianne Fennema als Bep en BodienBeeld Marijke Keijser
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden