Nieuwe partij Hero Brinkman richt zich op ondernemers en zzp'ers

De nieuwe partij van oud-PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman richt zich volledig op ondernemers en kleine zelfstandigen zonder personeel (zzp'er). De huidige politieke partijen hebben volgens hem geen oog voor deze groep die zo belangrijk is voor Nederland, zei Brinkman vandaag tijdens de presentatie van zijn Ondernemers Partij (OP) in Den Haag.

Hero Brinkman tijdens de presentatie van zijn nieuwe politieke partij. Beeld anp
Hero Brinkman tijdens de presentatie van zijn nieuwe politieke partij.Beeld anp

'De VVD luistert niet meer naar ondernemers. Er worden alleen maar lastenverzwaringen doorgevoerd, tegen de verkiezingsbelofte van de liberalen in'', zei Brinkman.

Zijn OP wil dat de belasting op brandstof omlaaggaat en de btw weer teruggaat van 21 naar 19 procent. Ook moet er een Nederlandse ondernemersbank komen en een nieuwe Noordwestelijke Europese Unie.

Zzp'ers moeten ook een werkloosheidsuitkering kunnen krijgen. Zij kunnen zich daarvoor verzekeren via de nieuwe ondernemersbank. Brinkman wil hun status versterken: 'Nederland telt nu 850.000 zzp'ers en over tien jaar hebben we misschien wel het dubbele aantal. En niemand steekt zijn nek voor hen uit.'

Twee keer eerder
Vier ondernemers helpen Brinkman om de partij in de steigers te zetten. Eind mei of begin juni volgt een congres. Daarop zal democratisch besloten worden hoe het programma er precies uit gaat zien en wie de partijleider wordt, zei Brinkman. Hij stelde zich vandaag bescheiden op na de vraag of hij zelf de kar wil gaan trekken.

De oud-PVV'er heeft al twee keer eerder een nieuwe partij opgericht, de Onafhankelijke Burgerpartij en het Democratisch Politiek Keerpunt. Momenteel werkt hij weer bij de politie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden