Nieuwe Klokhuis-presentator Pascal Tan: 'Het kan mij niet gek genoeg'

De Amsterdamse Pascal Tan (22) werd uit meer dan tweeduizend sollicitanten gekozen als een van de drie nieuwe presentatoren van Het Klokhuis. 'Ze vinden mijn positieve vibe leuk.'

De 22-jarige Pascal Tan is één van de nieuwe presentatoren.Beeld Klokhuis

Tan speelde Jonas de Leeuw in de tienerfilm Hoe Overleef ik Mezelf?, deed mee aan het programma The Freestyle Games van BNN en was testteamlid in Checkpoint. Ook is hij net klaar met zijn studie Media- en Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Hoe ben je de strenge selectie van het programma doorgekomen?
"Ik had het grote geluk dat ze mij hebben benaderd voor een screentest. Daarna ging het heel snel. Ik denk dat ze mijn positieve vibe leuk vonden. Zelfs bij heftigere onderwerpen is het belangrijk om het een beetje luchtig te houden. Bovendien helpt het denk ik ook dat ik helemaal geen angst ken. Aan elk experiment wil ik wel meedoen. Het kan mij niet gek genoeg."

Eigenlijk een beetje zoals het kinderprogramma Checkpoint, waar je ook allerlei experimenten onderging. Wat is het verschil voor jou tussen deze programma's?
"Checkpoint ging vooral over dingen ondergaan. Nu moet ik me veel beter voorbereiden. Hoe meer ik over een onderwerp weet, des te beter kan ik erover vertellen. Dan komt het uit mijn hart. Bovendien moet ik nu meer presenteren en interviewen. Twee dingen waar ik graag beter in wil worden en ik kan me eigenlijk geen betere plek bedenken waar ik dat kan doen dan bij Het Klokhuis."

Heb je al veel kunnen oefenen in opnames?
"Ja, we zijn eigenlijk al maanden aan het filmen. Mijn eerste aflevering komt eind september op televisie en die gaat over pijn. Dat is heel leuk, omdat ik veel van mijn eigen ervaringen erin kon verwerken. Ik skate veel en val regelmatig keihard. Daar mocht ik nu over vertellen."

Hoe wordt bepaald welke presentator welk onderwerp behandeld?
"Dat gaat eigenlijk redelijk willekeurig. Maar soms denk ik wel eens: dit onderwerp wil ik heel graag doen. Dan kijk ik de regisseur met puppyoogjes aan. Andere onderwerpen weet ik weer helemaal niets van af. Rugby bijvoorbeeld of ruitersportkleding. Maar nu voel ik me een soort wandelende encyclopedie. Ik kan je al rugbyregels uitleggen of vertellen over de mode bij paardrijden."

Vroeger zelf ook veel Klokhuis gekeken?
"Zeker. Vroeger keek ik altijd met mijn moeder op de bank. Het grappige is dat mijn moeder dan zei: kijk Pascal dit is nou echt iets voor jou. Ik was het daar wel mee eens, maar dacht niet dat het echt zou lukken."

Zijn er nog onderwerpen waar je graag een aflevering over zou willen maken?
"Ik zou graag een aflevering maken waarin ik parachute mag springen. Of een onderwerp dat relateert aan de toekomst. Het lijkt me bijvoorbeeld heel vet als ze een chip in mijn lichaam implementeren om te kijken hoe dat is. Net als die jongen die een chip onder zijn huid had gezet en daarmee in het ov kon inchecken."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden