Nieuwe getuige: 'Sjonny W. vertelde waar hij Sabrina verborg'

Een nieuwe getuige in de zaak van Sjonny W., die wordt verdacht van de moord op drie vrouwen, zegt dat W. hem heeft verteld waar het lichaam van de vermiste Sabrina Oosterbeek is verborgen.

Maarten van Dun
Sabrina Oosterbeek Beeld Het Parool
Sabrina OosterbeekBeeld Het Parool

De getuige is een 48-jarige man die met W. in de gevangenis zat. Hij was gedetineerd in afwachting van uitlevering aan Noorwegen vanwege een drugsdelict, al werd hij in het verleden ook voor ernstiger misdrijven veroordeeld.

De man vertelde de politie dat W. hem in de gevangenis zei dat hij het lichaam van Oosterbeek liet verdwijnen in de Gaasp, het riviertje op de grens van de Bijlmer met Driemond. De man zou de politie ook de schets van de mogelijke vindplaats hebben gegeven.

De 30-jarige Sabrina Oosterbeek wordt sinds maart vorig jaar vermist. In de nacht van haar verdwijning had de verslaafde vrouw contact met W. Justitie denkt dat Sjonny W. haar heeft vermoord.

Huisschilder
Sjonny W., een huisschilder uit Amsterdam-Zuidoost die 's nachts veel drugs gebruikte en met verslaafde prostituees omging, wordt ook verdacht van de moorden op de Roemeense Mirela Mos (2004) en de Groningse Monique Roossien (2003), wier lichamen in Amsterdam werden gevonden.

In de zaak is woensdagmiddag een volgende, inleidende zitting.

Eerder was al een andere medegedetineerde van W. naar justitie gestapt met het verhaal dat W. tijdens een ontmoeting op straat zou hebben gezegd dat het met Oosterbeek 'geregeld' was.

Die getuige noemde een andere plek waar Oosterbeeks lichaam zou liggen.

Maarten Pijnenburg, de advocaat van W., is mede daarom niet erg onder de indruk van de nieuwe getuige. "Het kan niet allebei waar zijn."

Pijnenburg meent bovendien dat de getuigenverklaring 'als bedenkelijke troef' wordt gebruikt om W. langer in voorarrest te houden. "Die werkwijze geeft geen blijk van een open vizier."

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden